Utazz

Reszkessetek, baktériumok, jönnek a robotok!

Egy frissen takarított szállodaszoba, bár tisztának tűnik, tele van baktériumok millióival. Így van persze ezzel a saját hálószobánk is, csak nem alszik benne nap, mint nap más. Az egyik új fejlesztésű gép ezzel az örökzöld problémával próbál megküzdeni.
Turizmus

2019. február 14. 00:00

Nemcsak a szállodai szakemberek részére fejlesztették ki a kis méretű készüléket, de a pedáns turisták számára is   Fotó: Telegraph Travel - Képarchívum

A közelmúltban a Houstoni Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy egy szállodai szobában a felületek 81 százaléka káros baktériumokat tartalmaz. A CleanseBot névre keresztelt robot mesterséges intelligenciával valamint számos érzékelővel bír, és az UV-fény segítségével próbálja eltüntetni a baktériumokat és poratkákat.

Nemcsak a szállodai szakemberek részére fejlesztették ki a kis méretű készüléket, de a pedáns turisták számára is: máris nagyon sok utazó érdeklődik a szerkezet iránt, hogy saját maga végezhesse el a tisztogatási műveletet.

Központi szerepben a szállodai ágyak vannak. A fáradt utazók első dolga, hogy rávessék magukat ruhástól a szépen megvetett ágyakra, így a frissen mosott ágyneműre rárakódnak a repülés során felszedett szennyeződések. Elsősorban tehát az ágyakat fertőtlenítik majd a baktériumoktól. Ez azért is fontos, mert előfordul, hogy a két személyes ágyban csak egy valaki fekszik majd, aki nem használja a mellette megvetett fekvőhelyet – vagy legalábbis úgy tűnik, hozzá sem ért, legfeljebb rápakolta az estére kikészített ruháit. Ilyenkor hajlamos a szállodai személyzet arra, hogy ne cserélje ki a másik ágy textiljeit.

A készüléket ráhelyezik az ágyra, és beállítják az időt 30 vagy 60 percre.  Ez alatt meg lehet inni egy capuccinót vagy egy koktélt a bárban, közben pedig a szobában a robot megtisztítja és fertőtleníti a párnákat és paplanokat. A készülék bekúszik a legnehezebb paplanok alá is, és nem esik le az ágyról.

A robot kézben is tartható, hogy a WC-ülések, lámpák, kilincsek, távirányítók, és még sok más felületet fertőtlenítését elvégezze. Mindezt vegyszerek nélkül teszi, ami fontos az allergiára hajlamos vendégek számára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kočner azért ölette meg Kuciakot, mert semmivel nem tudta zsarolni

Forgalomlassítással tüntettek a Szlovák Karszt szélére tervezett szemétégető ellen

VIDEÓ: Így vezeti el a TEK az Iszlám Állam Budapesten elfogott vezetőjét

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Zagitova aranya és egy furcsa baleset

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

Legfrissebb galériák
Olvasta már?