Utazz

Milyen szempontok alapján választunk hotelt?

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 7. 02:10

A Momondo svéd utazási iroda egy felmérést készített, amely képet ad arról, melyek a legfontosabb szempontok utasaik számára a szállás kiválasztása során.
A Momondo svéd utazási iroda egy felmérést készített, amely képet ad arról, melyek a legfontosabb szempontok utasaik számára a szállás kiválasztása során.
 
Nem meglepő, hogy a szálloda elhelyezkedése az egyik leglényegesebb szempont. Ne legyen túl messze a városközponttól, de nyújtson helyi élményt, legyen valamilyen szempontból érdekes. Ha már odarepültek, sokan szeretnék megismerni az országot és az ott élő embereket, nyilatkozta az Aftonbladetnek Carl Sundberg, a Momondo szóvivője. A jó minőségű wifi különösen a fiatalabb utazók körében fontos része a jó szolgáltatásnak. A skandinávok – még ha fiatalok is – szállodapártiak, és minél inkább múlnak az évek fölöttük, annál kevésbé akarnak apartmanokat bérelni, airbnb-zni, barátokkal együtt lakni vagy kempingben tölteni a szünidőt.  Ha viszont szálloda, akkor lehetőség szerint legyen laza, fiatalos, trendi berendezésű, a wellness nem kötelező, a reggeli sem szükségszerű, egyes országokban ez egyébként sem része a szobaárnak.
 
 
Egy másik orgánumban az is olvasható, hogy a tévé, a szállodai belső telefon vagy a hűtő sem feltétlenül fontos, főleg ha huszonévesek veszik ki a szobát. Tévét otthon sem néznek – kivéve mondjuk a világbajnoki futballmérkőzéseket, de ez négyévenként aktuális –, és mivel mindenkinek van mobilja, nem használják a vezetékes telefont. A minibárból meg nem biztos, hogy fognak vásárolni.
 
A felmérés során kiderült, hogy a megkérdezetteknek csupán 36 százaléka említette az olcsóságot, mint szempontot. A helyi élményekhez, attrakciókhoz, fesztiválokhoz, sportversenyekhez, látnivalókhoz való közelség 49 százalékkal esik latba, a jó szolgáltatásra 41 százalékban voksoltak, és majd ugyanannyian a jó wifire. Ugyanakkor egyes ázsiai országokból vagy Oroszországból érkezők számára fontos a vízforraló bekészítése, mert a teafogyasztás ott elengedhetetlen része a napi életvitelnek. (Turizmus.com)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk