Utazz

Miért kérnek a hotelek a vendégektől letétet? 

Utazásaink során sok helyen előfordul, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez elkérik a bankkártyát. Igaz ez a szállodákban, az autó- vagy kerékpárkölcsönzőknél, síkölcsönzőben stb.
Szabó Laci

2020. február 21. 18:42

*
- Fotó: shutterstock.com

A turizmusban mind gyakrabban kérik a hitelkártyánkat (bankkártyánkat); szállodákba például azonnal a bejelentkezésnél, de ugyanígy elő kell vennünk a plasztiklapot akkor is, ha autót kölcsönzünk, vagy valamilyen más, általában költségesebb szolgáltatást veszünk igénybe. De nem azért kérik, hogy azonnal kifizessük a szoba/szolgáltatás/kölcsönzés árát, hanem azért, hogy a számlán bizonyos összeget zároljanak – ez letét, mely akár több száz (autókölcsönzésnél akár az ezer) euró is lehet.

Az, hogy egyes szállodák, szolgáltatók mennyit zárolnak az vendég/ ügyfél számláján, változó, például a hoteleknél ez akár 100 euró is lehet éjszakánként, azaz egy ötnapos foglalásnál 500 euróra teszi rá a kezét a szálloda. A hotelüzemeltetők szerint erre azért van szükség, hogy legyen fedezet arra az esetre, ha fizetés nélkül távoznánk, vagy ha kifosztjuk a minibárt, de nem jelentjük a távozásnál, vagy ha igénybe veszünk extra szolgáltatásokat, akkor annak árát is be tudják rajtunk hajtani. Természetesen arra is gondolnak, hogy ha valami kárt okozunk a szobában, akkor azt is meg tudják velünk fizettetni.

A statisztikákból pedig tudjuk, hogy a vendégek kreativitása nem ismer határokat, esetenként nemcsak a törülköző, ágynemű tűnik el a szobából, de előfordul, hogy a laposképernyős tévének is lába kel, azaz a szállodák óvatossága indokoltnak nevezhető. A letétet úgy kell elképzelni, hogy a szálloda ráteszi a kezét az előre meghatározott összegre, melyet zárol a számlánkon. Ha nincs szükség arra, hogy ezt vagy ennek egy részét felhasználják, akkor távozáskor a hotel feloldja a zárolást, és újra használhatjuk a pénzünket. Ám sokszor két-három hét, néha akár egy hónap is eltelhet addig, amíg újra megjelenik a zárolt összeg a számlán. Előfordulhat, hogy a recepciós el sem árulja, mennyi pénzt szeretne zárolni, csak a kártyát kéri el, és már zárolja is az összeget – ezért mindig kérdezzük meg, miért és mennyit szeretne zárolni.

A letét akkor lehet kritikus, ha egy nagyobb körútra utazunk, akkor ugyanis akár 1000–2000 eurót is zárolhatnak. S ha ezzel nem számolunk előre, akkor bajba kerülhetünk, ugyanis hiába utaztunk elegendő pénzzel, ha annak nagy részét zárolja a hotel, szolgáltató, azaz egy ideig nem férünk hozzá, nem tudjuk használni. Természetesen némi határozottsággal elkerülhető ez a kellemetlenség. Az egyik lehetőség, hogy azonnal kifizetjük készpénzben/kártyával a szoba árát, és kérjük, hogy a recepciós blokkolja az extra szolgáltatásokat a szobánkban (nem lesz se minibár, se egyéb fizetős szolgáltatás). Ez általában működik. Ha mégsem, akkor ajánljuk fel, hogy a recepción hagyunk némi készpénzt (100–200 eurót), amelyet a távozáskor visszakapunk. Ha mégis zárolnak a számlánkon bizonyos összeget, távozáskor mindenképpen kérjük, hogy oldja fel a recepciós a zárolást – ez ugyanúgy működik, mint amikor levonja, a terminál segítségével. Így felgyorsítható a folyamat, amíg újra „visszatér” a pénz a számlánkra, igaz, ez ekkor is legalább két hétbe telik.

 Összeségében elmondhatjuk, hogy a letét intézménye érthető, sok esetben indokolt is, így nekünk csak annyi dolgunk van, hogy utazás előtt számoljunk vele, hogy a kártyán lévő keretünkből ideiglenesen egy kisebb vagy nagyobb összeget nem tudunk használni.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mely hivatalokkal érintkezhetünk elektronikusan?

Mely hivatalokkal érintkezhetünk elektronikusan?

Miroslav Kollár

Koalíciós szerződés: nem minden képviselő írta alá

Marek Krajčí

Egyre több az idős beteg

koronavírus

Az európai halálos áldozatok 95 százaléka 60 év feletti

Milan Krajniak

Krajniak szerint még nincs szó országos szintű tömeges elbocsátásokról

Štefan Harabin

Az Alkotmánybíróság elvetette Harabin panaszbeadványát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.