Utazz

Mennyivel előre foglaljunk repjegyet, ha olcsón akarunk utazni?

Ma már nem igaz az a korábbi elmélet, hogy ha nagyon olcsó repülőjegyet szeretnénk találni, foglalni, akkor azt hónapokkal, vagy akár fél, egy évvel korábban meg kell vásárolnunk - derül ki abból az összehasonlításból, amelyben arra kerestük a választ: mikor foglaljunk, ha a legolcsóbb repülőjegyet szeretnénk lefoglalni.
Szabó Laci

2019. május 17. 11:09

- Fotó: shutterstock.com

Európai városok

Ahogy a táblázatban szereplő árakból is látható, sokszor olcsóbb a repülőjegy, ha csak pár nappal az indulás előtt foglaljuk, mintha ugyanarra az útvonalra fél évre előre megvásárolnánk a repülőjegyet. Az európai várok között azoknál a célállomásoknál tudunk nagy eséllyel olcsó jegyet találni, szinte bármikor, ahol nagy a konkurenciaharc az egyes légitársaságok között – ilyen most Párizs, Barcelona, London és Róma. Amszterdamnál már látható, hogy kisebb a verseny, a holland városba készülők jól teszik, ha időben megveszik a jegyüket, hiszen indulás előtt már sokba fog kerülni. Ugyanez igaz Isztambulra is, a török városba sincs nagy verseny, itt érdemes figyelni az akciókat, néha száz euróért is kínálnak jegyeket – azaz aki Isztambulba menne, folyamatosan figyelje az akciókat.

Távoli célállomások

Ha a távolabbi célállomásokat figyeljük, akkor jól látható, hogy ott elsősorban a szezonalitás az, ami befolyásolja a jegy árát. Bangkokba például olcsóbb a jegy öt nappal az indulás előtt, mintha most foglalnánk egy négy hónappal későbbi utazásra. Bár most nem találtunk nagyon akciós jegyeket pár nappal az indulás előtt az Egyesült Államokba, gyakran oda is 400 alatti áron találunk foglalható retúrjegyet, az indulás előtti napokban.

Mikor foglaljunk?

A táblázatból is látszik, hogy ma már akkor tudunk valóban olcsó jegyet foglalni, ha folyamatosan figyeljük az akciókat, és azonnal lecsapunk rá, ha olyan áron kínálják a jegyeket, amely megfelel elvárásainknak. És fontos, hogy kerüljük az ünnepeket, rendezvények időpontjait, ilyenkor ugyanis, ha a jegy nem is kerül sokba, a szállás méregdrága lehet ilyenkor. Bár a táblázat is azt mutatja, hogy indulás előtti napokban is vannak olcsó jegyek, itt nagy a kockázat, ezért azt tanácsoljuk, erre ne hagyatkozzon, és foglalja le repülőjegyét legalább egy hónappal az indulás előtt. Ha pedig rendkívül olcsó jegyet talál, akár fél évvel későbbi időpontra, akkor csapjon le rá, nem valószínű, hogy lesz olcsóbb.

repjegy
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jelentősen gyengül az OĽaNO

Zuzana Čaputová kinevezte Mészáros Lajost a Bírói Tanácsba

Sikeres, népszínházi arculatú évadot zárt a Jókai Színház

Drasztikus díjemelés helyett megoldás az óvárosi magyar oviban

Továbbra is a Paris Saint-Germain ül a francia trónon

Több városi rendőr járőrözik Kassa belvárosában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?