Utazz

Mallorca megálljt parancsolna az alkoholturizmusnak

A spanyolországi Mallorca szigetének hatóságai idén nyártól szigorúbb szabályozással akarnak gátat vetni a hírhedt alkoholturizmusnak. Mallorca több üdülővárosával együtt Palma is jó ideje küzd a főként brit és német fiatalokra jellemző csoportos utcai italozások és randalírozások ellen, amely nemcsak a helyieket, hanem a többi nyaralót is zavarja, és ez sok összetűzést is okozott már az elmúlt években.
MTI

2019. március 1. 00:00

- Fotó: pixabay

Az új szabályozás értelmében a bárokat és sörsátrakat a szórakozónegyedben fizikailag is el kell határolni az utcától, hogy az üdülni vágyókat rávegyék ezzel az ételek és italok beltéri fogyasztására.
   

A szeszesitalokat, köztük a vodkát, a sört, illetve az egyéb alkoholtartalmú  frissítőket a jövőben nem szabad a bárok előtti utcákon fogyasztani. A rendőrség ellenőrizheti a rendelkezés betartását, és a szabálysértőket akár háromezer euró pénzbírsággal is sújthatják.
   

A szigorú rendelkezés végrehajtása érdekében a szórakozónegyed problémás utcáit a városvezetés különleges turisztikai zónává minősítette - jelentette a helyi sajtó a palmai városvezetésre hivatkozva. A Mallorca Zeitung német nyelvű helyi hírportál pedig úgy tudja, hogy a főváros további térségeire is kiterjesztik ezeket az intézkedéseket.
   

A Mallorca Zeitung Angelica Pastor városi tanácsosra hivatkozva közölte azt is, hogy az egész tengerparti üdülősávban betiltják a szeszesitalok reklámját, illetve az olyan rendkívüli akciókat, amikor az alkoholt dömpingárakon értékesítik.

A szabályozás a mallorcai idegenforgalmi csúcsidőben, áprilistól szeptemberig lesz érvényben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

2040-re 2,5 millióval csökkenhet a V4-ek lakossága

Sima finn és orosz siker, hétfőn kiesési derbik a hoki-vb-n

TRAGÉDIA: Medencébe fulladt egy kétéves kisfiú a Besztercebányai járásban

62 ezer eurót felejtettek egy vonaton

Czucz Enikő: Skandalon

VIDEÓ: Eddig nem látott képekkel emlékezett meg a hercegi pár tavalyi esküvőjéről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?