Utazz

Korlátoznák az alkoholfogyasztást a reptereken

Több fapados légitársaság javaslatára felülvizsgálnák a repülőterek alkoholárusítási gyakorlatát Angliában. A brit Polgári Légiközlekedési Hatóság szerint a botrányosan viselkedő utasok miatti repülőgépes incidensek száma 2012 és 2016 között 600 százalékkal emelkedett. 2017-ben 417 esetet jelentettek az Egyesült Királyságban, a legtöbb ilyen botrány az alkohol miatt történt.
szabolaci

2018. november 14. 00:02

- Fotó: pixabay

Mikor az utasok túlesve a biztonsági vizsgálaton becsekkolnak, szinte automatikusan beülnek valamelyik reptéri kávézóba vagy pubba, és már korán reggel elkezdenek inni. A légitársaságoknak ez persze nem tetszik. „Teljes mértékben tisztességtelen, hogy a repülőterek és az ott üzletet bérlő vendégátó helyek óriási mennyiségű profitot zsebelnek be az alkohol tartalmú italok korlátlan értékesítéséből, de a légitársaságokra hagyják a következmények kezelését” –  vélte az egyik fapados légitársaság szóvivője.

Már eddig is több utas kapott nagyon szigorú büntetést az efféle randalírozásért, sőt a repülést megzavaró utas elvileg akár öt évre is rács mögé kerülhet. Az sem példa nélküli, hogy részeg turistát nem engednek fel a fedélzetre. Úgy tűnik azonban, ennyi nem elég. A brit kormány néhány napja bejelentette, hogy felülvizsgálja azokat a repülőtéri szabályokat, amelyek lehetővé teszik az utazóknak, hogy a felszállás megkezdése előtt alkoholt fogyasszanak. Szóba került, hogy csak délelőtt 10 után lehetne csak alkoholt fogyasztani a brit reptereken. A kormány három hónapot engedélyez a nyilvánosság számára, hogy véleményt nyilváníthasson a kérdésről. (Turizmus)

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Michael Cohen: Trump hazudik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?