Utazz

Kevesebb turista mehet Szantorini szigetére

Folyton fúj a szél, kaotikusan közlekednek a turisták, és az egész központja egy aktív vulkán: ez Szantorini, a legismertebb görög sziget, amit néhány éve mi is bejártunk, de idén már nem biztos, hogy kényelmesen tehetnénk ezt, hiszen egyre nagyobb a turistaáradat.
szabolaci

2019. január 23. 17:46

- Wikipédia

Olyannyira, hogy az Európai Parlament Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottsága szerint idén már korlátozni kell a beáramló tömeget – írja a Travelo magazin a szerb 021 hírportál információira hivatkozva


A görögök tavaly már túllépték a határt: közel ötszáz hajó, 750 ezer utast szállított Szantorini kikötőjébe, ami 130 ezer turistával több, mint egy évvel korábban. Pedig már 2017-ben is óriási volt a tömeg: ekkor egy négyzetkilométeres területen száz lakosra 107 turista jutott. A szerb sajtó szerint 2018-ban naponta összesen 18 ezren érkeztek a szigetre, ami már tarthatatlan állapot.

Igaz, hogy a rengeteg külföldi vendég több millió eurót hagy a szigeten, de ez számos problémával is együtt jár: leterheli az ivóvíz- és a villamosenergia-hálózatot, és növeli az illegális szállások számát. Mindemellett a közlekedésben is óriási dugók alakulnak ki a nyári hónapokban.

Az Európai Parlament szerint Görögországnak uralnia kell a helyzetet Szantorini lakosainak érdekében, ezért idén korlátoznia kell a szigetre érkező turisták számát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megszavazta az Európai Néppárt a Fidesz tagságának felfüggesztését

Az értelmiségi szupersztárok felemelkedése

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?