Utazz

Jön az eddigi legnagyobb Ryanair-sztrájk

Öt európai országban szüntetik be a munkát, ami több száz járatot érint. Történetének legnagyobb sztrájkjára készülnek a Ryanair munkatársai – írja a Reuters. Szeptember 28-án a dolgozók 5 európai országban is beszüntetik a munkát, ez összesen több száz járatot érint.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 14. 02:52

 
 
Öt európai országban szüntetik be a munkát, ami több száz járatot érint. Történetének legnagyobb sztrájkjára készülnek a Ryanair munkatársai – írja a Reuters. Szeptember 28-án a dolgozók 5 európai országban is beszüntetik a munkát, ez összesen több száz járatot érint. A sztrájkban a holland, a belga, az olasz, a spanyol és a portugál munkatársak vesznek részt - írja a hvg.hu portál. 
 
 
 
A fapados légitársaság német munkatársai már szerdán 24 órás munkabeszüntetést hirdettek, a Ryanair bejelentése szerint 400 németországi járatából 150-et törölt. A légitársaság a sztrájk miatt kártérítést nem fizet. A Ryanair vezetése kedden azzal fenyegette meg a német dolgozókat, hogy ha tovább sztrájkolnak, sokakat ki fognak rúgni, szerintük ugyanis ezek a munkabeszüntetések csak arra jók, hogy rombolják a cég hírnevét a német piacon. A dolgozók már augusztusban is tartottak munkabeszüntetést, akkor a svéd, ír, spanyol, portugál és olasz dolgozók sztrájkja miatt mintegy 400 járatot kellett törölni.
 
A sztrájkokat szervező szakszervezetek arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a légitársaság nem veheti alapul a német munkavállalóknál a korábban a spanyol, ír és olasz szakszervezetek által aláírt kollektív szerződést, mert abból számos lényeges pont hiányzik. Hozzátették, hogy az 1984 óta működő Ryanairnél most először megkötendő kollektív szerződésről szóló vitában már régóta sürgetik közvetítők bevonását, de a társaság továbbra is elzárkózik a méltányos megállapodás felé mutató javaslatoktól és "időhúzásra játszik".
A menetrend alapján a pozsonyi járatok közül az alábbiak lehetnek érintettek: Eindhoven, Brüsszel Charleroi, Milánó Bergamo, Róma Ciampino, Barcelona Girona, Madrid és Malaga.
A budapesti járatok közül ezek a járatok mennek a jelzett napon, így akiknek ide szóló jegye van, felkészület a problémás utazásra, vagy a járattörlésre: Brüsszel Charleroi, Milánó Bergamo, Pisa, Róma Ciampino, Barcelona El Prat és Santander.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ütések, migránsok, kivezényelt gyerekek – EP-kampány Magyarországon

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Triplázni akar a DAC

Frissítve

Négy gránátot találtak a gombaszögi ásatások helyszínén

Lezuhant egy girokopter Komárom-Esztergom megyében, szörnyethalt a pilóta

Tovább bonyolódik az SaS eltűnt politikusának ügye, már a családjának is nyoma veszett

Legfrissebb galériák
Olvasta már?