Figyeljünk a szállodai depozitra

<p>A szállodákban mind gyakrabban kérik a recepción a hitelkártyánkat (bankkártyánkat) &ndash; azonnal a bejelentkezésnél. De nem azért, hogy azonnal kifizessük a szoba árát, hanem azért, hogy a számlán bizonyos összeget zároljanak &ndash; ez a depozit, vagyis letét, mely sokszor több száz euró is lehet!</p>

Az, hogy egyes szállodák mennyit zárolnak a vendég számláján, változó, de ez akár 100 euró is lehet éjszakánként, azaz egy ötnapos foglalásnál 500 euróra teszi rá a kezét a hotel. A szállodák szerint erre azért van szükség, hogy legyen fedezet arra az esetre, ha fizetés nélkül távoznánk, vagy ha kifosztjuk a minibárt, de nem jelentjük a távozásnál, vagy ha igénybe veszünk extra szolgáltatásokat, akkor annak árát is be tudják rajtunk hajtani. Természetesen arra is gondolnak, hogy ha valami kárt okozunk a szobában, akkor azt is meg tudják velünk fizettetni.

A depozitot úgy kell elképzelni, hogy a szálloda ráteszi a kezét az előre meghatározott összegre, melyet zárol a számlánkon. Ha nincs szükség arra, hogy ezt vagy ennek egy részét felhasználják, akkor távozáskor a hotel feloldja a zárolást, és újra használhatjuk a pénzünket. Ám sokszor két-három hét, néha akár egy hónap is eltelhet addig, amíg újra megjelenik a zárolt összeg a számlán. Gyakori az is, hogy a recepciós el sem árulja, mennyi pénzt szeretne zárolni, csak a kártyát kéri el, és már zárolja is az összeget – ezért kérdezzük meg mindig, miért és mennyit szeretne zárolni.

A depozit akkor lehet veszélyes, ha egy nagyobb körútra utazunk, akkor ugyanis akár 1000–2000 eurót is zárolhatnak. S ha ezzel nem számolunk előre, akkor bajba kerülhetünk, ugyanis hiába utaztunk elegendő pénzzel, ha annak nagy részét zárolja a hotel.

Természetesen némi határozottsággal elkerülhető ez a kellemetlenség. Az egyik lehetőség, hogy azt mondjuk, nincs bankkártyánk. Azonnal kifizetjük készpénzben a szoba árát, és kérjük, hogy a recepciós blokkolja az extra szolgáltatásokat a szobánkban (nem lesz se minibár, se fizetős internet, se fizetős tévécsatorna). Ez általában működik. Ha mégsem, akkor ajánljuk fel, hogy a recepción hagyunk némi készpénzt (100–200 eurót), amelyet a távozáskor visszakapunk.

Ha mégis zárolnak a számlánkon bizonyos összeget, távozáskor mindenképpen kérjük, hogy oldja fel a recepciós a zárolást. Így felgyorsítható a folyamat, amíg újra „visszatér” a pénz a számlánkra, igaz, ez ekkor is legalább két hétbe telik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!