Utazz

Brüsszel újra népszerű a turisták körében

Brüsszelben a 2016 márciusában elkövetett terrortámadások után jelentősen csökkenő vendégéjszakák száma mára ismét megközelíti korábbi szintjét. Naponta mintegy 30 ezer látogató nézi meg a belga főváros szimbólumának számító Manneken-Pis szobrocskát.
MTI

2018. július 20. 02:00

A vendégéjszakák hotelekben eltöltött aránya az első fél évben 3 százalékponttal haladta meg az egy évvel korábbit, 72,5 százalék volt. A magánlakások kiadásának száma pedig rekordszintű, 25 százalékos emelkedést mutat a tavalyi adatokhoz képest. A La Libre Belgique című belga napilap szerint továbbra is a belföldi turizmus a legerősebb, a fővárosba mintegy 1,3 millió belga látogatott idén. A legtöbb, 700 ezret is meghaladó turista Franciaországból érkezett, akiket közel 500 ezer spanyol, mintegy 435 ezer brit, 430 ezer német, több mint 380 ezer amerikai, mintegy 250 ezer holland és 240 ezer olasz turista követett. Kínából 121 ezren érkeztek, Svájcból 95 ezren, Brazíliából pedig 88 ezren.
 
 
A legfőbb turistalátványosságok között sorrendben a brüsszeli főtér, a Grand Place és a Manneken-Pis szobrocskát követően a Királyi Szépművészeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, a Képregény Múzeum, az idén 60 évvel ezelőtt tartott világkiállításra épült Atomium épülete és az Európai Parlamentet bemutató kiállító terem szerepel.
 
A 2016-os merényleteket követően jelentősen, mintegy 40 százalékkal csökkent a belga főváros turistáinak száma. A Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metrómegállóban végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban harminckét ember életét vesztette, és háromszáznegyvenen megsebesültek, köztük két magyar.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?