Utazz

A világ legbiztonságosabb úti céljai

Egy újabb lista készült, ezúttal a legbiztonságosabb(nak hitt) célállomásokat rangsorolták. Az összeállítás számos meglepetéssel szolgál, de kiderül belőle, melyik az a tíz ország, ahol a legnagyobb biztonság várja a turistákat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. június 14. 03:05

Egy újabb lista készült, ezúttal a legbiztonságosabb(nak hitt) célállomásokat rangsorolták. Az összeállítás számos meglepetéssel szolgál, de kiderül belőle, melyik az a tíz ország, ahol a legnagyobb biztonság várja a turistákat.

Ne higgyük, hogy egy ilyen – ha úgy tetszik, szubjektív – listában csak európai országok szerepelnek. A rangsort több tényező egybevetésével állították össze az Allt om resor webmagazin újságírói - írja a Turizmus.com.

Az egyértelmű, hogy a biztonság ma olyan szempont, amely sokszor felülmúlja az árszínvonalat vagy a megközelíthetőséget, ez utóbbi ma már egyre kevésbé számít.

Az első helyen Finnország áll, ami mindazt nyújtja, amit egy északi ország tud: egy másféle nem ázsiai vagy afrikai egzotikumot, finom ételeket, érdekes folklórt és népszokásokat – igaz, strandokkal nem annyira szolgál, de a tavak, a szigetek és a vízi sportok mindebben kárpótolják a turistát.

A második az Egyesült Arab Emirátusok lett. 2015-ben 14,4 millió turista látogatott ide és élvezte a gazdag arab ország különleges építészetét, nagyszerű strandjait és kiváló vásárlási lehetőségeit. Ománt hasonló okokból sorolták a 4. helyre. A 3. helyen ismét skandináv ország végzett, méghozzá Izland, amelynek mostanában mintha kissé kezdene elege lenni a turistákból, de vendégszeretetük változatlan.

Hongkong és Szingapúr mindazt nyújtja, amit Ázsia tud, gasztronómiában és egzotikumban, no meg piacokban és üzletekben is. Norvégia 7. helye nem meglepő, a terrorista cselekmények mintha mostanában nem értek volna el. Ugyanaz igaz a 8. helyen végzett Svájcra is, amely a pénz, a csokoládé és a hegycsúcsok világaként, ma is sziget Európában.

Sokakat meglepett Ruanda 9. helye, hiszen itt nem is olyan régen brutális háborúk zajlottak. Aki afrikai szafarikra és gorillanézegetésre vágyik, annak viszont jó úti cél a szerzők szerint.

Katar tizedik helye a mai politikai helyzetben szintén váratlan, mégis úgy vélik a lista   összeállítói, illetve segítő szakembereik, hogy utazás tekintetében megbízható ország.

Garanciát persze egyik úti célra sem vállal senki.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

Kočner meg akarta akadályozni a Rusko elleni nyomozást

Hétfőn kezdődik a csillagászati ősz

Legfrissebb galériák
Olvasta már?