2017: az európai turizmus ragyogó éve

<div>A European Travel Commission jelentése szerint 2017-ben 671 millió volt a nemzetközi turistaérkezések száma Európában, ami 8 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest. Kontinensünk ezzel nyolc egymást követő évben volt a világ vezető desztinációja - írja az eTurbo News információira hivatkozva a&nbsp;<a href="https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/2017-az-europai-turizmus-ragyogo… portál.&nbsp;</div><div>&nbsp;</div>

A European Travel Commission jelentése szerint 2017-ben 671 millió volt a nemzetközi turistaérkezések száma Európában, ami 8 százalékos növekedést jelent 2016-hoz képest. Kontinensünk ezzel nyolc egymást követő évben volt a világ vezető desztinációja - írja az eTurbo News információira hivatkozva a Turizmus.com szakmai portál.    Az ETC jelentése szerint a növekedés a fő forráspiacokon tapasztalható gazdasági növekedésnek és a biztonsági megfontolások enyhülésének köszönhető. Szinte az összes vizsgált országban nőtt a turistaérkezések száma, sőt a desztinációk felénél a bővülés az 50 százalékot is meghaladta – mondta Eduardo Santander, az ETC ügyvezető igazgatója. Törökországban 28 százalékos volt a növekedés, elsősorban azért, mert visszatértek az orosz vendégek (465,2%). 2012 óta Izland az egyik legnépszerűbb desztináció (+24 százalék), miközben kormánya már az „overtourism” enyhítését célzó intézkedések bevezetését fontolgatja. A mediterrán országok nagyon sok látogatót fogadnak, amikor szezon van, és ez az éves eredményüket is javítja.   A legtöbbet Montenegró nőtt (19 százalék), utána következik Szerbia (18 százalék), Málta (16 százalék), majd Szlovénia és Ciprus (mindkettő 15 százalékkal). Finnország a kínai és az indiai turistáknak köszönheti a 14 százalékos bővülést. Népszerűek voltak a hagyományos nyári desztinációk, mint Horvátország (14 százalék), Portugália (12 százalék) és Spanyolország (9 százalék) – utóbbinál még a katalán feszültség sem okozott visszaesést. Ami a küldőpiacokat illeti, a brit turisták száma még a gyenge font ellenére is kétszámjegyű növekedést mutatott. A turistaérkezések jelentős forrása még Franciaország és Németország, amit a javuló gazdasági feltételek tettek lehetővé. Hosszú évek visszaesése után az orosz turisták száma is bővülésnek indult, nem egy célország köszönhet sokat nekik. Az USA-ból érkezőknek az erős dollár és a kedvező árú repülőjegyek miatt volt vonzó Európa, 2017-ben 12 százalékkal nőtt a számuk. A gyarapodó kínai középosztály kereslete is egyre nagyobb: 16 százalékkal nőtt 2016-hoz képest.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?