Zuzulová második helye

<p>Maribor. A világbajnok amerikai Mikaela Shiffrin nyerte a női alpesi sízők Világkupa-sorozatának vasárnapi, szlovéniai női műlesiklóversenyét. A szlovák Veronika Velez-Zuzulová második lett.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A maribori viadalon a márciusban 20 éves amerikai pályafutása 12. szakági Vk-elsőségét szerezte meg ezen a szinten szokatlanul nagy fölénnyel, hiszen a második szlovák Veronika Velez-Zuzulovánál is bő egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak a két futam alapján. A harmadik helyen a cseh Šárka Strachová végzett.

Zuzulová az első futamban egy kisebbet hibázott, de a viszonylag egyszerű pálya miatt így is nagy hátrányba, a nyolcadik helyre került. A második futamban viszont – a nemrégi világbajnoksághoz hasonlóan – parádézott, és csak az amerikai Mikaela Shiffrin tudta megtartani vele szembeni előnyét.

„Az első futam nem az elképzelésem szerint alakult, de a második előtt elhatároztam, hogy így is a dobogóért fogok küzdeni – nyilatkozta Zuzulová. – Tudtam, hogy a pálya nem teljesen egyszerű, jól síeltem, és már csak azt kellett megvárnom, valaki meg tud-e előzni. Még mindig vezettem, amikor már csak Shiffrin volt hátra, sejtettem, hogy ő élni fog a lehetőséggel. A célban viszont megdicsért, hogy csodálatos nő vagyok, és hogy azzal indult neki a lejtőnek, úgy fog teljesíteni, mint én.”

A 30 éves, Franciaországban élő alpesí síző 2008 után másodszor lett második Mariborban, és összességében 17. alkalommal állhatott dobogóra Világkupa-versenyen (kétszer 1., nyolcszor 2., hétszer 3. volt). Legutóbb 2013-ban Moszkvában és előtte Münchenben végzett érmes helyen paralell-műlesiklásban, műlesiklásban pedig a 2012-es semmeringi versenyen jutott a legjobb három közé, akkor nyerte pályafutása első Vk-serlegét.

A viadal másik szlovák résztvevője, Petra Vlhová nagyon jó részidőket ért el a második futamban is, de a pálya második felében kicsúszott, és ugyan befejezte a lejtőt, ám túllépte az időlimitet, amiért utólag kizárták. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?