Zuzulová egy századdal maradt le

Aare |

<p>Veronika Zuzulová pályafutása során először nyerte meg a műlesiklás első futamát egy Világkupa-viadalon, az első győzelemhez azonban ez is kevésnek bizonyult: a német Maria Höfl-Riesch végül egy századmásodperccel megelőzte.</p>

„Természetesen elégedett vagyok, bár a célban még nem így éreztem. Az időeredmények viszont nagyon szorosak, a második futamban is keményen kell mennem” – nyilatkozta Veronika Zuzulová az első kört követően. A svédországi Aaréban a hétvégén megrendezett Vk-viadal női műlesiklásának favoritjai is tisztában voltak mindezzel, az időjárással azonban nem tudtak mit kezdeni: az első futamban második osztrák Marlies Schild más társaihoz hasonlóan nagyon sokat hibázott az előbb olvadni kezdő, később újabb hóréteggel beborított pályán, ahol ráadásként erős szél fújt. (A zord körülmények miatt később is kezdődött a verseny.) Zuzulová jól alkalmazkodott a viszonyokhoz, a lejtőn kialakult számtalan kis gödör ellenére igen gyors tudott maradni. A tavalyi Vk-sorozat győztese, Maria Höfl-Riesch azonban még jobb napot fogott ki. Az idei nyolc műlesiklóversenyen négyszer kiesett a német alpesi síző, most viszont kijött neki a lépés – pedig saját elmondása szerint csak azért küzdött, hogy ne csússzon a hetedik helynél hátrább. Ebből végül győzelem kerekedett, igaz, mindössze egy századmásodperccel, azaz a lehető legkisebb különbséggel bizonyult Zuzulovánál jobbnak.(Ezzel pedig visszavágott a 2002-es junior vb-n történtekért, ahol az akkor 17 éves Zuzulová végzett hajszálnyi, 14 századmásodperces különbséggel német riválisa előtt.)

„Természetesen nem vagyok százszázalékosan boldog, mert az ember nyerni szeretne, ami ismét nem sikerült. Örülök kitűnő teljesítményemnek, de kár azért az egy századért. De ilyen a sport, legközelebb is hajtanom kell” – mondta a 27 éves szlovák síző, aki nem először maradt le a hőn áhított elsőségről: pályafutása során ez volt a tizenkettedik dobogós helyezése a Világkupa-sorozatban, az aranyérem azonban nem és nem akar neki összejönni. Igaz, az önálló Szlovákia történetében ez senki másnak sem sikerült eddig, az egyetlen szlovák siker még a föderáció idejéből való – a Szlovák Síszövetség jelenlegi elnöke, Janka Gantnerová 1980-ban az osztrák Altenmarktban nyerte meg a lesiklást.

Zuzulová bízik abban, hogy nem kell már sokat várni az újabb szlovák győztesre. Karrierje során eddig 36-szor került be az első tízbe, ebből 21 alkalommal a legjobb ötben is ott volt egy-egy Világkupa-versenyen. Mostani második helye 80 pontot ér a szakági Vk-sorozatban, amivel a hetedik a rangsorban.

A szezon utolsó műlesiklóversenyére jövő héten kerül sor az osztrák Schladmingban. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?