Zsinórban nyolc veretlen bajnoki

<p>Bős. A negyedik fordulót követően csupán három ponttal rendelkeztek, az őszi szezon második felében nyolc veretlen párharc után harmincegy ponttal a tabella harmadik helyén zártak a bősiek a III. liga nyugat-szlovákiai csoportjában.</p>

ÁGH ISTVÁN

„Bár a nyári feljutás után egyik szponzorunk visszalépett, sikerült stabilizálni a klub anyagi helyzetét, a játékoskeretet. Az átszervezést követően átalakult, erősödött a mezőny. Több, egykor felsőbb osztályban is megfordult csapat társaságában újoncként vágtunk neki a pontvadászatnak, melynek első felét dobogós helyen zártuk. Elért eredményeinkkel, a mutatott játékkal elégedett vagyok. Van mire építenünk. Tavasszal akár még sikeresebbek is lehetünk” – hangzott ifj. Csörgő György, a bősi klubtulajdonos őszi gyorsmérlege.

Nyáron nyolcvanöt százalékban kicserélődött a Russel játékoskerete. „Tehetséges fiatalokat, zömmel rutintalan futballistákat igazoltunk. Régi-új edzőnknek, Ľubomír Luhovýnak menet közben kellett a kezdőcsapatot kialakítania. Az első párharcok igazolták, hogy ez időigényes feladat. A realitások talaján mozogva, az erőviszonyokra való tekintettel a középmezőnyben szerettünk volna mozogni” – ecsetelte az átalakulások hozadékát Csörgő Enikő, vezetőségi tag.

Az idény eleji botlások után fokozatosan beindult a Duna-partiak gépezete, amit a nagyölvediek elleni 4:0-s győzelemmel nyomatékosítottak. Közben a klubvezetés rutinos játékosokkal, Gőgh Árpáddal, Hamar Péterrel töltötte fel a keretet. A tréner pedig változtatásokkal kísérletezett. Így került a védelem tengelyéből a középpályás alakzatba a legtapasztaltabbak egyike, Szőcs László. „Klabník mellé Hubočan került, én pedig középpályásként folytattam. Rám jó hatással volt az edző döntése. A halfsorban nem csak a defenzív feladatokra kellett összpontosítanom. Közelebb kerültem az ellenfél kapujához, ezáltal részt vállalhattam a támadások befejezésénél. Természetesen a pontrúgásoknál is a kapu közelében tartózkodtam. Megújhodtam, hétszer rezegtettem meg az ellenfelek hálóját” – elevenítette fel a szereposztásban bekövetkezett változás jótékony hatását a bősiek csapatkapitánya.

„A dobogó legalsó fokán telelünk, Matúš Jorík kilenc találattal a második helyen végzett a legjobb góllövők versenyében, a legtöbb néző, átlagban ötszáz, a bősi stadionba vonzotta a futballhíveket. Buzdításuk jó hatással volt a fiúkra, köszönet érte. Harmincnégy találattal a mezőny leggólképesebb alakulatai közé tartoztunk. Ebben a tevékenységben csupán a nagymegyeriek és borčiceiek előztek meg bennünket harminchét–harminchét találattal” – summázta a bősi pozitívumokat Csörgő Enikő.

Olykor úgy tűnt, hogy fordulás után alábbhagyott a Duna-partiak lendülete. „Nem tagadom, voltak olyan periódusaink, melyek nem dobogtatták meg a szurkolói szíveket. A görcsös igyekezet okozta, hogy visszafogottabban, mondhatni az eredmény megőrzésére koncentráltunk. Ennek ékes bizonyítéka az idényzáró második felvonása. Tudtuk, hogy csak a győzelemmel kerülhetünk dobogóra. A cél szentesíti az eszközt közmondás jegyében ráültünk az eredményre” – fogalmazott a csallóköziek csapatkapitánya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?