Zsinórban 23 bajnoki meccsen veretlenek a bősiek

Egy hét kivételt sem adott a futballszövetség a rimaszombatiaknak
Bős |

A nyár elején bajnoki címet ünnepeltek a nyugat-szlovákiai V. fociliga déli csoportjában, november közepén a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában őszi elsőséggel, parádés veretlenségi sorozattal kerültek a figyelem fókuszába a bősiek.

A Johancsik Patrik edző vezette Duna-partiak nemcsak az őszi szezonban, hanem a 2021-es esztendőben, zsinórban huszonhárom (!) bajnoki összecsapáson, nem találtak legyőzőre. A kék-fehérek az idényzárón a zsitvabesenyőiekkel mérték össze tudásukat. Az már a találkozó előtt eldőlt, hogy 39 ponttal a csallóköziek telelnek az élen. A bemelegítés előtt Horváth Zoltán, az alakulat gyúrója fotózkodást szervezett, mondván, a vasalt mezekben, a beállított frizurák jobban mutatnak majd a felvételen. A tréner azonban nem állt kötélnek.

„Még nincs itt az ideje. Játékosként megtapasztaltam, hogy a meccs előtti pózolás visszatartó erőként hat. Lazul a figyelem, a játékosok nem képesek kellőképpen összpontosítani az előttük álló feladatra. A párharc lefújása után lesz elég idő az ünneplésre, a csapatfotóra” – érvelt a tréner.

Az első félidőben fotózás nélkül is akadozott a gépezet. „Az első tíz percben két ziccerünk is akadt, de ezek kimaradtak. Görcsös igyekezetünkben a döntő pillanatokban rossz döntéseket hoztunk. A hozzáállással is elégedetlen voltam. A szünetben kisebbfajta tornádó söpört végig az öltözőnkön. Fordulás után úgy ment minden, mint a karikacsapás, bő negyedóra leforgása alatt 3:0-ra vezettünk, végül 5:0-ra nyertük az idényzárót. Önfeledten ünnepelhettünk, fotózkodhattunk” – ecsetelte a végjátékot a bősiek sikerkovácsa, aki ezen a találkozón 30. alkalommal vezette csatába védenceit. Meccsmérlege irigylésre méltó, csupán egy ízben szenvedett vereséget az általa irányított kollektíva. „Nádszegen, ez még 2020. október 20-án történt, húztuk a rövidebbet. A többi párharcot megnyertük vagy pontosztozkodás került a jegyzőkönyvbe. Egyébként a nádszegi kisiklást követően 20 győzelem és 3 pontosztozkodás került a bősi focikrónikába” – ecsetelte a parádés statisztikát a sikerkovács.

Mi áll a sikerek hátterében? „Elsősorban a temérdek munka. Tavasszal, a koronavírus-járvány idején is sokat edzettünk. A fiúk betartották az individuális edzéstervet. Amikor elkezdhettük a kollektív gyakorlásokat, volt mire alapoznom. Remek kollektíva kovácsolódott össze Bősön. Nagyon jó a kémia az öltözőben, példás a csapatszellem. Erős a cserepadunk, bárkit bármikor egyenértékű csapattárssal helyettesíthetek. A vezetőség mindent megtesz a sikeres szereplés érdekében. Szurkolóink buzdítására otthon és idegenben egyaránt számíthatunk. Köszönettel tartozunk érte” – sorolta a pozitívumokat Johancsik Patrik, aki a jó erőnlétet is csapata ütőlapjaként értékelte. „Játékosaim már magukévá tették taktikai elképzeléseimet. Ami engem illet, a labdabirtoklásra helyezem a legnagyobb hangsúlyt. Labdavesztés után azonnal letámadjuk az ellenfelet, hogy ismét mi kezdeményezhessünk. Posztoktól, taktikai felállástól függetlenül mindenki támad, mindenki védekezik. Ennek köszönhetően a tizenhat fős mezőnyben mi lőttük a legtöbb találatot, negyvenkilencet, mi kaptuk a legkevesebb gólt, négyet” – zárta értékelését a kék-fehérek sikerkovácsa, aki már a folytatást körvonalazta.

„November végéig levezető edzéseket tartok. A téli felkészülésünk január elején rajtol el. Lipóti edzőtáborozásra is készülünk, több előkészületi mérkőzést játszunk. Zömmel erős ellenfelekkel, köztük a KFC-vel, mérjük össze tudásunkat. Igyekszünk minél jobban felkészülni, továbbra is felsőfokon teljesíteni tavasszal.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?