Zöggeler edzője magyar

Szocsi |

<p>A magyar Guba Milán vezeti az olaszok szánkós legendája, Armin Zöggeler tréningjeit.</p>

Ha az ember hangosan ujjong Miklós Edit célba érésekor, rögtön kiszúrják, hogy magyar. Így vette észre Szocsiban a maroknyi magyar újságírót Guba Milán erőnléti edző, aki Dél-Tirolban él, és jelenleg az olasz szánkóválogatottal, így Armin Zöggelerrel is dolgozik.

„Láttam, hogy most van a női lesiklás, hát kijöttem – mesélte Milán, aki dél-tiroli felesége révén került Olaszországba. – Egy kis faluban élek Bolzano közelében. Hatszáz lakosa van, én vagyok a hatszázegyedik. A faluújságban is megjelent, hogy én vagyok ott az egyetlen magyar.”

Guba Milán eleinte egy hokicsapattal dolgozott erőnléti edzőként, de mivel ez csak szezonális elfoglaltság, mellette sokféle munkát elvállalt. „Szerettem volna egy stabil munkahelyet, s amikor megtudtam, hogy az olasz szánkósok erőnléti edzőt keresnek, én is elküldtem az életrajzomat. A hokisoknál utánam érdeklődtek, és végül felkértek a feladatra.”

A magyar tréner a TF-en végzett, s most az olaszok szánkós legendáját, Armin Zöggelert is edzi. „Nagyon jó vele dolgozni, bár természetesen egy negyvenéves versenyző esetében egészen másra helyezzük a hangsúlyt, mint a fiataloknál. Nála a fitten tartás, az egészségi állapota megőrzése az elsődleges, míg a fiataloknál a fejlesztés a fontos – mondta Milán, aki házhoz megy a szánkóválogatott tagjaihoz. – Mivel a versenyzők nagy része ugyanabban a kis faluban lakik a hegy tetején, úgy néz ki az edzés, hogy felmegyek hozzájuk, leedzenek, aztán szépen hazamegyek.”

Guba Milán kiemelte, nagyra tartja a volt kenus Pulai Imrét, akivel többször találkozott az idei Vk-futamokon: „Csodálom őt, hogy 46 évesen, két olimpiai érem után még vállalja, hogy százzal lecsússzon a szánkópályán. Nagyon szerettem volna, ha kijut az olimpiára. Iszonyatos mennyiségű munkát fektetett ebbe, le a kalappal előtte. Remélem, a következő olimpián teljesül az álma.”
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?