Zieler: Neuer bármikor bevethető

Kapuskollégája, Ron-Robert Zieler szerint Manuel Neuer meccshiánnyal is világklasszis színvonalon őrzi majd a címvédő német labdarúgó-válogatott kapuját az oroszországi világbajnokságon.„Olyan tapasztalattal rendelkezik, hogy bármikor bevethető – mondta a VfB Stuttgart 29 éves hálóőre, aki harmadik

Kapuskollégája, Ron-Robert Zieler szerint Manuel Neuer meccshiánnyal is világklasszis színvonalon őrzi majd a címvédő német labdarúgó-válogatott kapuját az oroszországi világbajnokságon.

„Olyan tapasztalattal rendelkezik, hogy bármikor bevethető – mondta a VfB Stuttgart 29 éves hálóőre, aki harmadik számú kapusként négy éve ugyancsak világbajnok lett Brazíliában. – Persze nem ártana, ha kicsit többet tudna játszani a torna előtt, de a képességei alapján Manuel Neuer olyan valaki, aki azonnal működik a pályán.”

A Bayern München kapusa sérülés miatt nyolc hónapja nem játszott tétmérkőzést. Hétfőn, a német U20-as válogatott elleni felkészülési meccsen 30 percet töltött a pályán, ez jelentette a visszatérését. Joachim Löw szövetségi kapitány a hosszú kihagyás ellenére behívta őt a vb-keretbe.

Zieler nincs ott, de mint mondta, ezen nem is lepődött meg, mert az utóbbi időben nem kereste őt a szakmai stáb.

„Most az edzőnek más elképzelései vannak a kapusposzttal kapcsolatban, de ezt elfogadom. Drukkolok a fiúknak, hogy megvédjék a címüket” – fogalmazott a kapus.

A németek kapusedzője, a korábbi 59-szeres válogatott Andreas Köpke tegnap azt nyilatkozta, Neuer védeni fog az osztrákok elleni felkészülési találkozón Klagenfurtban.

„A dolgok jelenlegi állása szerint játszani fog szombaton. Semmi nem áll ennek útjában, és szüksége van ezekre a mérkőzésekre hosszú sérülése után, hogy újra százszázalékos állapotba kerüljön” – fogalmazott Köpke. Célzott arra is, hogy a fitt Neuer lenne az első számú választás a vb-n a bő keretbe behívott másik három hálóőr, Kevin Trapp, Marc-André ter Stegen és Bernd Leno előtt.

A németek jövő pénteken a szintén vb-résztvevő szaúdiakkal mérkőznek Leverkusenben. A világbajnokság csoportkörében a Koreai Köztársasággal, Mexikóval és Svédországgal találkozik a Nationalelf. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?