Zidane meghódította Rómát

A szerdai játéknapon bejött a papírforma a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcad-döntőjében. A két, csoport-elsőként végzett vendég-csapat kényelmes előnyt szerzett a három hét múlva következő visszavágóra.

A szerdai játéknapon bejött a papírforma a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcad-döntőjében. A két, csoport-elsőként végzett vendég-csapat kényelmes előnyt szerzett a három hét múlva következő visszavágóra. Nyeregben a Real Madrid és a Wolfsburg.

Nyolc mérkőzés óta volt nyeretlen olasz csapatok vendégeként a Real Madrid, 2004 decemberében sikerült utoljára győznie Olaszországban a blancóknak. Akkor a Roma volt a Real ellenfele (a madridiak góljai közül kettőt Figo szerzett, egyet a brazil Ronaldo), ahogy a szerdai mérkőzésen is, amelyen ez a rossz itáliai sorozat megszakadt.

A találkozó nem hozott különösebb meglepetéseket. A Real Madrid játszotta a maga játékát, főleg a Cristiano Ronaldo–Marcelo szárny okozott veszélyes pillanatokat a római kapu előtt. A labdabirtoklási fölény azonban sokáig kevés volt, mert a Roma precízen megszervezett védekezése ellen nem jutottak helyzetig a spanyolok. Az első félidőben a Real Madridnak nem volt kaput eltaláló lövése – ilyesmire utoljára egy 2011-es, Barcelona elleni Bajonok Ligája-mérkőzésen volt példa.

Elégedett edzők

Magasztalhatjuk bármilyen jelzővel a Roma védekezését, a Real Madrid ellen azonban tökéletesen kell védekezni, és ez a farkasoknak sem sikerült. (Miért pont nekik sikerült volna: úgy jutottak tovább a csoportkörből, hogy 16 gólt kaptak.) Nem sokkal a szünet után Ronaldo egyszer csak ellépett Florenzi mellől, s a védőn megpattanó lövése becsapta Szczesnyt is. Ekkor már a semleges szurkolók szerencséjére sokkal nyíltabb volt a mérkőzés, mint az első félidőben, és ennek nem is lehetett más a vége, mint Real Madrid-győzelem. A hajrában – amikor az Olimpico 55 ezres közönsége éppen Francesco Totti beállására várt – a csereként beállt Jesé meglódult a jobb szélen, majd a tizenhatosról a hosszú sarokba lőtt. Nemcsak a mérkőzést döntötte el élete első Bajnokok Ligája-góljával, hanem alighanem a továbbjutást is.

A mérkőzés után egyébként mindkét csapat edzője elégedett volt a látottakkal. Zinedine Zidane esetén ez teljesen érthető, hiszen a Real Madrid páholyból várhatja a visszavágót. Persze, Luciano Spalletti optimizmusa sem légből kapott, az AS Roma – amely tavaly hat gólt kapott Barcelonában – a mérkőzés nagy részében meg tudta fékezni Ronaldóékat. S ha még hozzávesszük, hogy a feltűnően körülményes cseh játékvezető egy alkalommal (0:1-nél) akár tizenegyest is adhatott volna egy szabálytalanság után a Romának, már-már idilli a kép a Románál. A tavalyi év végének kilátástalanságához képest mindenképpen. De ez most, főleg a Real ellen, édeskevés volt.

Gólzápor Gentben

A nap másik mérkőzésén még nagyobb lehetett volna a különbség, ha a Wolfsburg nem szórakozza el a mérkőzés hajráját a Gent ellen. A németek egyórányi játék után már 3:0-ra vezettek Belgiumban, majd lőttek egy kapufát is. Ehhez képest a 2:3-as végeredmény egészen szorosnak tűnik, főleg, hogy a hajrában az eksztázisban focizó belga játékosok a kapujához szögezték a Wolfsburgot. Dieter Heckinggel így is madarat lehetett volna fogatni a mérkőzés után. „Fantasztikusan játszottunk 80 percig” – fogalmazott a tréner, aki szerint azért – bármi történt is a hajrában – nagyon jó érzés hazautazni egy BL-nyolcaddöntőről 3:2-es előnnyel. Van benne valami.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?