Zeniten a Zenit

Szerdán újabb továbbjutóval bővült a legjobb tizenhat mezőnye a labdarúgó Bajnokok Ligájában: az orosz Zenit is várhatja a tavaszi folytatást.Két hete 4:4-es döntetlent játszott egymással a Leverkusen és a Roma.

Szerdán újabb továbbjutóval bővült a legjobb tizenhat mezőnye a labdarúgó Bajnokok Ligájában: az orosz Zenit is várhatja a tavaszi folytatást.

Két hete 4:4-es döntetlent játszott egymással a Leverkusen és a Roma. A látványos, közönségszórakoztató meccsen csak a védelmek mondtak csődöt, de azért ismerjük el: inkább egy zsíros 4:4, mint egy sovány 0:0. A „visszavágón” nem láttunk nyolc gólt, de a látványos foci és a látványos összeomlások ezúttal sem maradtak el. A Roma már a második percben vezetett, Dzeko parádés indítása után Szalah furcsa lövése utat talált a németek kapujába. A következő római gólt Dzeko lőtte, és a félidőben akár 5:0 is állhatott volna az eredményjelzőn, csakhogy Szalah a sprintek közben időnként mintha lehagyta volna a saját agyát. A szünet után aztán lefagytak a rómaiak: Bellarabi beállítása után a Leverkusen megtáltosodott, és az 51. percben már 2:2 volt az eredmény. Ekkor sokakban felrémlett a két héttel ezelőtti thriller emléke, ehelyett azonban a mérkőzés sokat veszített a látványosságából. A Roma a végén csak begyűrt egy gólt a Leverkusen kapujába, a Szalah felöklelése után megítélt büntetőt Pjanic váltotta gólra. Totti tombolt a lelátón, ahogy a közönség is: ez a győzelem azt jelentette, hogy a Roma egy ponttal megelőzte a Leverkusent, így helyzeti előnyből várhatja az utolsó két fordulót. Az olaszok és a németek programja megegyezik: játszanak még a szinte biztos csoportelső Barcelonával és a BATE Boriszovval. A római mérkőzés eredménye azt valószínűsíti, hogy a Bayer csak akkor juthat tovább, ha az utolsó fordulóban legyőzi a Barcelonát.

Nagy számolgatásba kezdhet az Arsenal is, amelyet Münchenben kiszámoltak. A Bayern 5:1-re győzött az angol bajnokság második helyezettje ellen. Mindent elmond a mérkőzésről, hogy az első félidőben Alaba játszi könnyedséggel ívelhetett Čech kapujának bal felső sarkába, a szünet után pedig a csereként beállt Robben egy perccel a pályára lépése után eredményes volt. Lewandowski szokás szerint betalált, Thomas Müller duplázott, könnyen lehet, hogy ezzel az Arsenalnak annyi. Az Olimpiakosz ugyanis egy hajrágóllal legyőzte hazai pályán a zágrábi Dinamót, így a görögöknek két fordulóval a zárás előtt hat pont az előnyük az Arsenallal szemben. Ha bejön a papírforma, akkor várhatóan az utolsó fordulóban következő Olimpiakosz–Arsenal mérkőzés dönt arról, hogy ki megy tovább a Bayernnel a legjobb tizenhat közé. A londoni eredmény (2:3) ismeretében az Arsenal feladata ott sem lesz könnyű: az angoloknak legalább két góllal kellene nyerniük Pireuszban. „Minimálisak az esélyeink” – fogalmazott lemondóan, bizonyára az 1:5 hatása alatt Arséne Wenger, az ágyúsok edzője.

A Zenitnek már nem kell számolgatnia (H csoport). Az orosz csapat a mezőny egyetlen százszázalékos együttese, és a Lyon elleni idegenbeli győzelmének köszönhetően már biztosan továbbjutott a nyolcaddöntőbe. André Villas-Boas munkája beérni látszik, az oroszok 13 mérkőzés óta veretlenek, utoljára augusztus végén kaptak ki a Krilija Szovjetov csapatától. A G csoportban megmaradtak a Chelsea továbbjutási reményei, miután a csapat 2:1-re verte a Dinamo Kijevet a Stamford Bridge-en. José Mourinho állását Willian mentette meg ideiglenesen, a brazil gyönyörű szabadrúgásgóljával nyertek az angolok. A Portótól hazai pályán vereséget szenvedő Maccabi Tel-Aviv viszont biztosan nem juthat tovább a BL-ből.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?