Zavaros történet, két évre eltiltott polgármester

Sókszelőce. A Nyitrai Területi Futballszövetség Fegyelmi Bizottsága 2000 koronás (62,5 eurós) pénzbírsággal sújtja a sókszelőcei futballklubot, a rendezők számát 12-re kell emelni, s Mandák Igor két évig nem látogathatja a hazai bajnoki mérkőzéseket – áll a területi szövetség május 15-i közlönyében.

Sókszelőce. A Nyitrai Területi Futballszövetség Fegyelmi Bizottsága 2000 koronás (62,5 eurós) pénzbírsággal sújtja a sókszelőcei futballklubot, a rendezők számát 12-re kell emelni, s Mandák Igor két évig nem látogathatja a hazai bajnoki mérkőzéseket – áll a területi szövetség május 15-i közlönyében.

Az egyik regionális hetilap már részleteket is közölt az üggyel kapcsolatban. Ladislav Kováč játékvezető elmondása szerint Mandák Igor megtámadta őt, s a bezárkózott bírók ajtaját vasrúddal ütötte.

A homokozóból kitilthatják

„Kitalált dolgok, amit rólam állítanak – mondja felháborodva Mandák Igor, a sókszelőcei együttes másodedzője, aki egyben a község polgármestere. – Először is, a szövetség illetékesei kitilthatnak engem az általuk építtetett homokozóról, de arról a futballpályáról, amit többek között én újíttattam fel, nem fognak! Évek óta csinosítjuk, III. ligás szintű biztonsági előírásoknak is megfelel. Kérdem én, madzaggal elkerített libalegelőkön lehet játszani? Mert ebben az osztályban több helyen is így működik.” A másodedző elmondása szerint a mesterségesen kreált botrány csírája onnét ered, hogy ők nem alkalmazzák a sportdiplomácia íratlan szabályait. „Aki ilyen körökben mozog, az tudja, miről beszélek” – hangsúlyozza Mandák.

Elfakadt gyomorfekély

A nyitrai-vágsellyei-aranyosmaróti területi I. osztály kiesőjelöltje május 8-i hazai mérkőzésén 0:2-es eredménnyel várta a második félidőt a Topoľčianky együttese ellen. „Elismerem, gyengébbek voltunk, de semmi probléma sem volt. Fordulás után összeszedték magukat a fiúk, s kiegyenlítettek. A játékvezető ekkor ijedhetett meg – úgy hírlik, megkenték őt a vendégek –, s botrányosan kezdett bíráskodni – meséli a polgármester. – Az már csak hab volt a tortán, hogy az egyik partjelző összeesett, akihez személyesen hívtam ki a gyorsmentőt. Állítólag elfakadt a gyomorfekélye. A meccs utolsó perceiben benn ápoltuk őt az öltözőben.” A bajnoki mérkőzés 4:2-es vendéggyőzelemmel zárult. „Természetesen fel voltak háborodva a drukkereink, de ilyenkor ez csak természetes. Nyugtatgattuk ő?ket, míg a bírák eltűntek az öltö?zőfolyosón” – emlékszik vissza a megvádolt másodedző.

És mi van az ajtóütögetéssel, meg a vasrúddal? „Badarság! Ha, állításuk szerint, elbarikádozták magukat, akkor azt hogyan láthatták, hogy én ütöm az ajtót, ráadásul vasrúddal? David Copperfieldnek, vagy Uri Gellernek érzik magukat, akik átlátnak az ajtón? – kérdez vissza a dühös polgármester. – Elismerem, egy-két betévedt drukker belerúgott a játékvezetői öltöző ajtajába, de őket azon nyomban kitessékeltük. Hogy ilyen szintű falusi fociért vasrudat ragadjak? Nevetséges!” Rendezők, falusi rendfenntartók vigyáztak a bírók biztonságára, de a sípmesterek még rendőröket is hívtak. „Felesleges volt, mivel semmi probléma nem akadt a pálya körül. Ezt ők is írásba foglalták. A játékvezetőket pedig a csapatvezetőnk kísérte az autójukhoz, mi pedig arra a mintegy harminc főből álló csoportra vigyáztunk, amely még ekkor sem tudott belenyugodni az ily módon elveszített mérkő?zésbe” – mondja határozottan a sókszelőcei polgármester.

Kétszáz tanú bizonyíthat

„Nálunk van a mérkőzés jegyzőkönyvének másolata. Egy sor sem szerepel benne az állítólagos incidensről. Utólagosan, törvényellenesen kerültek bele a kitalációk – hangsúlyozza Man?dák Igor. – Hogyan lehetett döntést hozni a meghallgatásom nélkül? Kétszáz tanúm van az ártatlanságom bizonyítására. Kíváncsi lennék, hogy hány tanúja van Kováč bírónak. A szövetség is inkább olyan embereknek hisz, akik még kerékpárral sem tudnák végigcsinálni a játékvezetői erőnléti teszteket. Elszomorító!”

A polgármester elmondása szerint a szövetség részéről eddig még senki sem értesítette őt, de már most komoly lépéseken gondolkodik: „Követelem, hogy nyilvánosan is kérjenek bocsánatot, s töröljék el a büntetést. Ha ez nem történik meg, jogi úton fogom bebizonyítani ártatlanságomat!” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?