Zatorska pályacsúcsa

Pozsony. Tegnap immár 55.-ször került sor a Dévény–Pozsony országúti futóversenyre, melyen 1150 futó állt rajthoz. Ott volt a mezőnyben Mikuláš Dzurinda kormányfő is, a 12 450 m-es távot 58:30 perc alatt teljesítette. A férfiaknál a győzelmet Miroslav Vanko (Dukla B.

Pozsony. Tegnap immár 55.-ször került sor a Dévény–Pozsony országúti futóversenyre, melyen 1150 futó állt rajthoz. Ott volt a mezőnyben Mikuláš Dzurinda kormányfő is, a 12 450 m-es távot 58:30 perc alatt teljesítette. A férfiaknál a győzelmet Miroslav Vanko (Dukla B. Bystrica) szerezte meg 35:49 perces idővel, ezzel mindössze egy másodperccel maradt el a pályacsúcstól. Vanko harmadszor rajtolt a versenyen, első győzelmét 1994-ben aratta. Mostani sikeréről 2 km-rel a cél előtt döntött, amikor sikerült leszakítania ellenfeleit a lengyel Dziubát és a hazai Matanint. A győztes 10 000 koronával lett gazdagabb. A nőknél a Demolex Bardejov színeiben rajtoló lengyel Izabella Zatorska remekelt, aki 40:49 perccel megjavította az általa tartott pályacsúcsot. A második helyen az érsekújvári Dana Janečková ért célba. A napsütéses időben, ám dermesztő hidegben mindenki győztesnek számított, aki teljesítette a nehéz távot. Eredmények – férfiak: 1. Vanko (Dukla B. Bystrica) 35:49; 2. Dziuba (lengyel, Demolex Bardejov), 35:56; 3. Matanin (Obalservis Košice) 36:03. Nők: 1. Zatorska (lengyel, Demolex Bardejov) 40:49 – pályacsúcs; 2. Janečková (Demolex Bardejov) 41:18; 3. Močáriová (Bardejov) 41:41 perc.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?