Wlodarczyk és Tóth Somorján

Somorja |

<div>Szombaton kora délután kerül sor az 52. Pravda&ndash;Televízia&ndash;Slovnaft nemzetközi atlétikai viadalra.</div>

Harminchárom ország több mint 130 sportolója áll rajthoz a modern csölösztői tartanpályán. Két olimpiai bajnok számít a legnagyobb névnek, a lengyel kalapácsvetőnő, Anita Wlodarczyk és a szlovák gyalogló, Matej Tóth.  A versenyen tiszteletét teszi Svein Arne Hansen, az európai szövetség elnöke, valamint az egykori rúdugró világcsúcstartó, Szergej Bubka, aki jelenleg a nemzetközi szövetség (IAAF) alelnöki posztját tölti be. Díszvendégként Bugár Imre, a diszkoszvetés 1983-as világbajnoka, valamint a gyaloglásban 1988-ban olimpiát nyert Jozef Pribilinec is megtekinti a viadalt. Somorján ünnepélyesen átadják a 2010-es Eb 800 méteres síkfutásának bronzérmét Lucia Klocovának, miután az orosz Marija Szavinovát utólagos doppinghasználat miatt diszkvalifikálták. „Évente körülbelül ötszáz atlétikai viadalt rendeznek a világon, az IAAF tavalyi rangsorában az 53. helyen voltunk. Idén szeretnénk még feljebb kerülni. Tíz számban pénzdíjat is kap az első hat helyezett. A verseny költségvetése 280 ezer euró, az esetleges világcsúcsot 10 ezer euróval honoráljuk” – szögezte le a sajtótájékoztatón Asványi László, a szervezőbizottság alelnöke. Összesen hét ötkarikás, tizenegy világbajnoki és huszonegy Európabajnoki érmes áll rajthoz. A legerősebb mezőny kalapácsvetésben jön össze, két lengyel sztár, Anita Wlodarczyk és Pawel Fajdek összeméri erejét a szlovák Martina Hrašnovával, Libor Charfreitaggal, valamint Marcel Lomnickývel. A hölgyek 13.15-kor, a férfiak 15.05-től kezdenek. A 200 méteres távon a fedett pályás Eb ezüstérmese, Ján Volko szeretné megjavítani 20,66-os egyéni csúcsát. Iveta Putalová 400 méteren próbálkozik a vb-szint elérésével. „Jó formában vagyok, bízom benne, hogy az erős mezőnyben teljesítem a londoni nevezési szintet” – mondta Iveta Putalová. A gyaloglók három kilométeres távon versenyeznek, Matej Tóthnak, Rió olimpiai bajnokának ez lesz az egyetlen viadala a londoni világbajnokság előtt. A belépés ingyenes.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?