Vörös az olimpiai trónon

Athén. Vörös Zsuzsanna fantasztikusan kiegyensúlyozott teljesítménnyel megnyerte a női öttusázók versenyét! A másik magyar, Füri Csilla a 12. helyen végzett.

Vörös Zsuzsa már a lovaglás után érezte, hogy nyerReuters-felvételVörös öttusakirálynőhöz méltóan kezdett. A lövészetet 182 körös teljesítménnyel zárta, ami a 3. helyet jelentette. A vívásban először a magyar házirangadón Füri legyőzte Vöröst. Ő azonban hamar összekapta magát, és 19 nyert csörte mellett csak 12-tőt vesztett, és át is vette a vezetést. Az úszásban sem kellett félteni, az első ötbe ebben a számban is bekerült. A nagy rivális brit Kate Allenby a második helyre zárkózott fel. Következett a lovaglás, Zsuzsa mindössze 3 hibát vétett. 41 másodperces előnyt szerzett az utolsó szám, a futás előtt. A jó futónak számító lett Jelena Rublevska a második helyről indulva meg sem próbálta utolérni őt a 3000 méter során. Az első kör végén mindössze 8 másodperccel csökkent a háromszoros egyéni világbajnok magyar versenyző előnye, s amikor a második kör végén sem tudott üldözője közelebb kerülni hozzá, már ünnepelni kezdett a lelkes magyar tábor. Vörös a zárókörben kapott egy piros-fehér-zöld zászlót, az utolsó métereket már ezzel a kezében tette meg, s magasra tartva szakította át a célszalagot. 5448 pontot szerzett, 68 ponttal megelőzve Rublevskát.

„Rendkívül boldog vagyok. alig akarom elhinni, hogy végre sikerült. Az olimpia különleges a versenyek sorában, ezért kissé jobban izgultam a megszokottnál. Szerencsére a lövészetem nagyon jól sikerült, jobban mint ebben az esztendőben bármikor, majd folyamatosan tudtam növelni az előnyt. A futásra annyi előny jött össze, hogy csak arra kellett figyelnem, nehogy nagyon kiengedjek” – nyilatkozta a célba érés után Vörös Zsuzsanna. (mti, ns)

NÉVJEGYKÁRTYA

VÖRÖS ZSUZSANNA

SZÜLETÉSI IDŐ ÉS HELY: 1977. 05. 04, Székesfehérvár

KLUBJA: Alba Volán

OLIMPIAI EREDMÉNYEI: aranyérmes (2004, Athén), 15. (2000, Sydney)

LEGJOBB EREDMÉNYEI: egyéniben: világbajnok (1999, 2003, 2004), vb-2. (1998, 2002), Európa-bajnok (2000), Eb-2. (2003.); csapatban: világbajnok (2002), Európa-bajnok (2000), vb-3. (1998, 2003), váltóban: világbajnok (2000, 2003), vb-3. (2002), Európa-bajnok (2001), Eb-3. (1997)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?