Vonaton utaztak Prágába

Ostrava/Prága. Vonaton utazott tegnap Prágába a szlovák jégkorong-válogatott a világbajnokság playoff-öszecsapásaira. A svédek elleni döntetlen után csoportelsőként fejezték be a küzdelmeket, és a svájciak tegnapi győzelme után csütörtökön velük találkozik a Hossa-legénység.

Gáborík többször is alaposan megkeverte a svéd hátvédeket, gólt azonban ő sem tudott ütni a kiválóan védő LundqvistnakTASR-felvételLesz mit visszaadni a helvéteknek, hiszen a vb pozsonyi főpróbáján meglepetésre 3:0-ra legyőzték Šatanékat.

Délelőtt háromnegyed tizenegykor ült Ostraván vonatra a szlovák válogatott. A külön szerelvény a Sazka Aréna tőszomszédságában levő Praha-Libeň állomásra futott be, közel négyórás út után.

„Legutóbb tizenhét évesen ültem vonatban, amikor még Dubnicáról Trencsénbe jártam” – árulta el mosolygva Pavol Demitra, a szlovák csapat legeredményesebb játékosa. Marián Hossa társaságában rögtön az étkezde felé vette az útját, de megállították őket, mert csak indulás után nyitották ki a vendéglátó helyet.

Először fordult elő a világbajnokságok történetében, hogy vonaton költöztették át a résztvevő csapatokat. A cseh szervezők szerint ez a szállítási forma olcsóbb és gyorsabb is, mint a repülőút. Utóbbi minden formalitással együtt legalább öt órát vett volna igénybe.

Prágában a Corinthia Towers luxusszállóban vert tábort a szlovák válogatott. „Amikor New Yorkban játszottam, akkor szoktunk vonatozni Washington és Philadelphia között – újságolt a cseh fővárosban Ronald Petrovický. – Biztosan a csehek is kiszámították, hogy így érte meg a legjobban. Tetszik a megfontoltságuk. Régebben sokan vonatoztam, amikor faluról jártam Zsolnára hokira. Az is előfordult, hogy Trencsénbe mentünk el mérkő-zésre” – emlékezett vissza egykori vonatútjaira a harmadik szlovák csatársor kulcsembere.

A csoportmérkőzések után (összesen 45 volt) már csak három válogatott marad veretlen a vb-n: Csehország, Szlovákia és Svédország. A házigazda csehek hat mérkőzésen egyelőre még pontot sem vesztettek, a szlovákok és svédek két-két alkalommal játszottak döntetlent.

Mától kezdve már csak Prágában folytatódik a világbajnokság.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?