Von Grünigen befejezte

Lillehammer/Lahti/Berlin/Arosa. A Világ Kupa-sorozatban a férfiaknál az osztrák Stephan Eberharteré, a nőknél pedig a horvát Janica Kostelicé lett a végső győzelem. A sportágtól búcsúzó svájci Michael von Grünigen nagyszabású show-val fűszerezte az utolsó lesiklását.

ALPESIS

A norvég Lillehammerben rendezett Világ Kupa-sorozat utolsó állomásán a női óriásműlesiklást az olasz Karen Putzer nyerte, ennek dacára az óriás-műlesiklásban az újdonsült svéd világbajnok Anja Pärson szerezte meg az elsőséget. A Világ Kupa összesítésében azonban az olimpiai és világbajnok horvát Janica Kostelic gyűjtötte be a trófeát. A női műlesiklásban az amerikai Kristina Koznick szerezte meg az elsőséget, Janica Kostelic a második futamban kevéssel a cél előtt bukott. A férfiaknál az osztrák Hans Knauss győzött az óriás-műlesiklásban, a viadal mégis Michael von Grünigenről szólt. A pályafutása utolsó viadalán induló svájci ugyancsak a harmadik helyen végzett, de ezzel is biztosította elsőségét a szakági Világ Kupában. A 33 éves svájci veterán immár negyedik kis kristálytrófeáját gyűjtötte be; a klasszis összesen 23-szor nyert Világ Kupa-versenyen, mindannyiszor a specialitásának számító óriás-műlesiklásban. Tegnap a férfiak lesikló számában az olasz Giorgio Rocca állhatott a dobogó tetejére, mégis a szakági Világ Kupát a Lillehammerben második helyen végzett finn Kalle Palander hódította el, mégpedig annak köszönhetően, hogy legnagyobb riválisa a horvát Ivica Kostelic csupán a 7. helyen végzett. A szombaton újabb trófeát begyűjtő von Grünigent tegnap diszkvalifikálták, ugyanis pályafutása búcsújaként a távot turista felszerelésben hátizsákkal a hátán a kapukat rendre kihagyva tette meg. A Világ Kupa összesítésében a már korábban is behozhatatlan előnnyel vezető osztrák Stephan Eberharter szerezte meg az elsőséget, második az amerikai Miller, harmadik a norvég Aamodt lett.

SĺFUTÁS

A Lahtiban rendezett 10 km-es szabadstílusú sífutásban a nőknél először diadalmaskodott az olasz Gabriela Paruzzi, s ezzel megszakította a fenomenális norvég Bente Skari sikersorozatát. Ennek dacára az összesítésben Skari áll az élen, Paruzzi feljött a 3. helyre. A férfiak 15 km-es távján a svéd Mathias Fredriksson ért be elsőként a célba. Némi meglepetésre a 2. helyet a cseh Lukáš Bauer csípte el. A szlovák Bátory a 21. helyet harcolta ki.

SĺUGRÁS

A finn Lahtiban zajlott Világ Kupa-viadalon a lengyel Adam Malysz 129,5 m-es és 132 m-es ugrással szerezte meg az első helyet, s ezzel fülényesen vezet az összetettben.

ÉSZAKI ÖSSZETETT

Ugyancsak Lahtiban rendezték az idény utolsó északi összetett Világ Kupa-viadalát. A 7,5 km-es sprintet az osztrák Gottwald nyerte, a norvég Braaten előtt. Harmadik a német Ackermann, aki összetettben lett első. (TASR/SITA/MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?