Volt "egy kis áramszünet", de nyolc közé jutott a DAC

Dunaszerdahely |

<p>A DAC bejutott a labdarúgó Slovnaft Cup legjobb nyolc csapta közé, miután a nyolcaddöntőben hazai pályán 3:1 legyőzte az eperjesi Tatrant. Tíz perccel a vége előtt elsötétült a pálya, kiestek a reflektorok, de gyorsan folytatni lehetett a meccset.</p>

Nagy DAC-helyzettel indult az első félidő, Pačinda varázsolta a labdát Ljubicic elé, aki közelről a kapu fölé vágta. Alig telt el öt perc, egy kicsit "lejjebb húzták" a világítást, vélhetően az egyik reflektor egyik eleme esett ki, de így is jól lehetett látni a pályán. Mindkét csapat aktívan játszott, sok volt a helyzet, Štepanovský közeli és Polievka éles szögből leadott lövését Barát védte. Negyedóra játék után vezetést szereztek a második ligás vendégek, egy szöglet után Luberda fejesét még Tujvel óriási bravúrral védte, de érkezett Tubonemi, és közelről a hálóba lőtt - 0:1. Villámgyorsan jött az egyenlítés,  Polievka technikás lövése épp befért a léc alá - 1:1. Támadott a DAC, Pačinda estében lőtt kapura, Barát védett, és megfogta Polievka ismétlését is. A félidő végén az eperjesiek is próbálkoztak, Tujvel egy beívelés után kiejtette a labdát, de nem lett belőle nagyobb gond, Leško távoli lövése pedig a kapu mellé szállt.

A szünet után is folytatódott a DAC-fölény, Szarka laposan lőtt, és a kapufát találta el. Az 57. percben pedig jött a hazaiak újabb gólja: Polievka ívelte fel a labdát Szarkának, akinek fejesével szemben esélye sem volt a kapusnak - 2:1. Pačinda távoli lapos lövése alig ment mellé, később Brašeň lövését védte a kapus. A 78. percben hirtelen sötétség borult a pályára. A szurkolók feltalálták magukat, spontán mobiltelefonos fényperformansz kerekedett a lelátón. Néhány perc után beindultak a reflektorok, a B közép azt énekelte: "Kell egy kis áramszünet időnként mindekinek, és aztán megint mehet minden tovább".  Ment is, szabadrúgásból Horváth Béla csavart gyönyörűen a hálóba - 3:1. Két perccel a vége előtt a csereként beállt Mészáros András gurított a kapu mellé.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"207968","attributes":{"alt":"Tíz perccel a vége előtt elsötétült a stadion, a szurkolók mobilokkal világítottak a tribünön","author":"A szerző felvétele","class":"media-image","height":"360","title":"Tíz perccel a vége előtt elsötétült a stadion, a szurkolók mobilokkal világítottak a tribünön","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A DAC így sikerrel vette a Slovnaft Cup 5. fordulóját, és a márciusi negyeddöntőben a zsolnaiak otthonában lép pályára.

DAC-Prešov 3:1 (1:1)
Góllövők: Polievka (17.), Szarka (57.), Horváth B. (80.), ill. Tubonemi (15.)
Sárga lap:
Játékvezető: Prešinský, 1458 néző.
DAC: Tujvel - Štepanovský (68. Davis), Michalík, Ljubicic, Brašeň - Sarr, Horváth B., Pambou, Pačinda (87. Mészáros) - Szarka, Polievka (72. Stephens).
PREŠOV: Barát - Bartek, Jacko, Luberda, Bujňák - Petko (65. Hruška), Lipták (46. Keresteš), Dzurík, D. Leško - Šafranko, Tubonemi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?