Vlčekék és Jakubíkék is aranyérmesek

<p>Aranyérmet szerzett az 1000 méteres olimpiai távon a Myšák, Vlček, Tarr, Linka összetételű szlovákiai kajaknégyes a moszkvai Európa-bajnokságon. A kajakkettesek 500 méteres távján a Jankovec, Jakubík kettős diadalmaskodott.</p>

Férfi K4 1000 méteren a Denis Myšák, Vlček Erik, Tarr György, Linka Tibor összetételű egység, a szám világbajnoki címvédője nem kapta el ideálisan a rajtot, 250 méter után a harmadik helyen álltak. Féltávnál már vezettek, s bár 750 méternél egy rövid időre eléjük kerültek az oroszok, a hajrában mindenkit megelőztek.

Vlčekék második érmüket szerezték az Eb-n, szombaton ötszázon ezüstérmesek lettek.

„Fantasztikus futam volt, elvárásokon felül teljesítettünk. Nem gondoltuk volna, hogy ekkora előnnyel nyerünk, az Eb előtt nem is időzítettük a formát. Versenyezni akartunk egy jót, és kideríteni, hol vannak még hiányosságaink. Az arany kellemesen meglepett. Remélem, az olimpiáig még javulni fog a formánk, és hogy még nem mutattunk meg mindent, ami bennünk van. Meg kell jegyeznem, hogy hiányzott a mezőnyből néhány erős hajó – a németek, a csehek, az olimpián ott lesznek az ausztrálok is –, de azért valamit már ez a verseny is elárult. Jól osztottuk el az erőnket, kitűnő tempót diktáltunk, jól ment alattunk a hajó. Nem fáradtunk el, és az utolsó háromszáz méteren mindent beleadtunk” – mondta Vlček Erik.

Linka Tibor első felnőtt Eb-érmét szerezte. „Nagyon boldog vagyok. Bárcsak ezt a sikert ebben a szezonban még egyszer megismételnénk” – nyilatkozta a somorjai kajakos.

Férfi K2 500 méteren a Martin Jankovec, Jakubík Gábor duó győzött, a spanyol és a fehérorosz egységet megelőzve. Jakubíkék győzelme a szenzáció kategóriájába tartozik, ezer méteren csak a B döntőben szerepeltek. A szlovákiai hajó jól rajtolt, korán megugrott üldözőitől, és előnyét a célig megőrizte. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?