Visszavágnának Sujáék

Tavaly a somorjaiak nem tudták megszorongatni a harmadik helyért kiírt pár-harcban a rózsahegyieket, idén viszont reális esélyük lehet a bronzérem megszer-zésére a női kosárlabda-extraligában.A somorjaiak történetük során eddig egyszer tudtak dobogón végezni a hazai extraligában, a 2011/2012-es idén

Tavaly a somorjaiak nem tudták megszorongatni a harmadik helyért kiírt pár-harcban a rózsahegyieket, idén viszont reális esélyük lehet a bronzérem megszer-zésére a női kosárlabda-extraligában.

A somorjaiak történetük során eddig egyszer tudtak dobogón végezni a hazai extraligában, a 2011/2012-es idényben harmadikok lettek. Azóta összesen három alkalmuk volt újabb bronzéremmel gyarapítani a klubvitrint, de (sorrendben) az iglóiak, a pöstyéniek, tavaly pedig a rózsahegyiek akadályozták meg őket ebben.

Egy éve sima 3:0-lal végződött a sorozat a közép-szlovákiaiak javára, s bár az idén is náluk kerülhet sor az esetleges harmadik, sorsdöntő meccsre, a somorjaiak könnyen meglephetik őket. „Van esélyünk ellenük. Jól kell elkapni a fonalat a szerdai meccs elején, s ha sikerül megállítanunk a nagyon gyors kosárlabdával próbálkozó rózsahegyieket, sikeresek lehetünk – mondta lapunknak Suja Tímea, a somorjaiak játékosa, aki idény közben tért haza a Csallóközbe mostani ellenfelüktől. – Különösképpen nem faggattak a somorjai csajok a riválisról, hiszen mindenki jól ismer mindenkit az extraligában. Otthon a férjemmel (Juraj Suja, a rózsahegyiek vezetőedzője – a szerk. megj.) mi sem beszélgetünk erről. Persze azt tudom, hogy ellenfelünk hogyan játszik, milyen filozófiát követnek a klubban, néhány figurát és az alapjátékrendszerüket ismerem.”

Mivel azonban idén csak az egyik fél két győzelméig tart a bronzszéria, a minimális javítási lehetőség miatt az aktuális forma és a szerencse is nagyobb szerepet kaphat. Előbbivel a rózsahegyiek nem dicsekedhetnek, a pöstyénieket egyszer sem tudták legyőzni az elődöntőben.

A somorjaiak viszont (a poprádiak 2:1-es negyeddöntőbeli kiverése után) megtapasztalhatták egy kis időre, hogy ha minden összejön, akár a kassai Good Angels is megszorítható. „A második mérkőzésen a félidőben még vezettünk ellenük. De 40 percig így teljesíteni nehéz, a folytatásban már nem ment a dobás, és nem működhet ilyen szinten végig az improvizáció. A kassaiak ha akarnak, még rá tudnak tenni egy lapáttal, és ez meg is történt. De így is örültünk a remekül sikerült második negyednek, a 0:3-as sorozat ellenére is” – jegyezte meg Suja a bajnoki címvédő 76:50-es győzelmével végződött meccsről.

Az alapszakaszban a rózsahegyiek ellen is inkább csak jobb periódusai voltak az ŠBK-nak (69:63, 78:66, 79:50), de a negyedik meccsen a vereség ellenére (64:68) már jobban játszottak riválisuknál. „Figyelemmel követtük a rózsahegyiek playoff-meccseit. Új amerikai légiósaik közül a kosár alatt nagyon erős Smith-re kell különösen odafigyelnünk” – tette hozzá Suja Tímea.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?