Visszavágásra készül a DAC

<p>A harmadik helyen álló DAC holnap délután (14.00) az újonc nyitrai együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 17. fordulójában. A zsinórban három bajnokin veretlen sárga-kékek vissza akarnak vágni az augusztusi 3:1-es vereségért.</p>

Bizakodva várják a találkozót a sárga-kékek, akik legutóbb a két eltiltott kulcsemberük, Kalmár Zsolt és Erik Pačinda nélkül is pontot raboltak Zsolnáról. Vasárnap már mindketten pályára léphetnek, ez várhatóan meg is mutatkozik a dunaszerdahelyiek támadójátékán. Branislav Ľupták sérülés miatt hiányzik, csakúgy, mint Kontár Zoltán, aki a múlt héten artroszkópiás térdműtéten esett át. Tehát a 24 esztendős védekező középpályás számára idő előtt véget ért az őszi szezon.

Marco Rossi vezetőedző nehéz mérkőzésre számít, de bízik benne, hogy csapata begyűjti a három pontot.

Azért is lenne fontos a győzelem, mert nagyon kiegyensúlyozott az élmezőny, a második helyezett Slovan és a hatodik nyitrai csapat között mindössze két pont a különbség. A következő hat forduló során nagy csata várható a felső- házba kerülésért, amelyben az egy meccsel kevesebbet játszott trencséniek is ott akarnak lenni, csak- úgy, mint az aranyosmarótiak.

A DAC eddigi hét hazai bajnoki mérkőzése közül négyet megnyert, kétszer döntetlenezett, és csak a trencséniektől kapott ki, a gólarány: 10:6.

Remekül kezdték a bajnokságot az újonc nyitraiak, hat kör után az élen álltak, és csupán egy gólt kaptak (Pačinda talált a kapujukba). Később visszaestek, ám a zsolnaiaktól október közepén elszenvedett 2:0-s vereség óta veretlenek (Michalovce 0:0, Prešov 2:0, Zlaté Moravce 2:2, Senica 0:0). Idegenben nem szerepelnek rosszul, kétszer nyertek (Prešov 4:0, Senica 1:0), három alkalommal remiztek és három ízben kikaptak, a gólarány 10:9. „Nagyon rázós összecsapás előtt állunk, hiszen a dunaszerdahelyiek rendelkeznek a legjobb szurkolótáborral a Fortuna Ligában, de mi mindenmeccsen győzni akarunk. Jó lenne, ha ismét betalálnák a DAC ellen” – nyilatkozta Filip Balaj a nyitrai klub honlapjának. A 22 éves csatár az augusztusi találkozón kétszer volt eredményes, és összesen hat találatnál tart.

Mivel a nyitraiak három évet a második vonalban töltöttek, legutóbb 2014 májusában játszott egymással élvonalbeli meccset a két csapat Dunaszerdahelyen. Matúš és Šmehyl találataival 1:1-re végződött a mérkőzés.

A DAC-drukkerek remélik, hogy kedvenceik telt ház előtt legyőzik a nyitraiakat a MOL Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?