Villanyt szerel, bábukat tarol

<p>Huszonegy évvel ezelőtt, 1994-ben ő volt a Dunaszerdahelyi járás első szülöttje. Tavaly harmadszor lett országos egyéni bajnok tekében: két diákdiadala után ezúttal a juniorok között győzött. A nagymagyari Varga Tibort, a pozsonyi Inter versenyzőjét kérdeztem.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Mit tesz, ha éppen nem tarol?

Villanyszerelőként dolgozom egy cégben.

Tekézőként pedig az extraligás Intert erősíti.

Az utóbbi hetekben nem tudtam versenyezni, decemberben tekézés közben gerincsérülést szenvedtem. Azóta otthon lábadoztam.

Nagymagyaron, az ismert felső-csallóközi központban ismerkedett a sportággal…

Amint járni tudtam, már ott voltam a tekepályán. Édesanyám a női csapatban tarolt, s gyakran magával vitt. Nyolc-kilenc éves koromtól kezdtem tekézni, tízévesen már regisztrált versenyző voltam. Nyolc évig nagymagyari színekben, aztán jött az Inter.

Tavaly 1285 fával megnyerte a juniorbajnokságot. Kilenc fával volt jobb a másodiknál. Miben múlta felül?

Fontos megemlíteni, hogy a junior korosztályba a 18–23 évesek tartoznak, de mi már annyit teljesítünk, mint a felnőttek, így eredményeink összehasonlíthatók. Érdekes, izgalmas versenyen lettem első. Az első nap után már harmincpontos előnnyel vezettem, de utána a döntőben szenvedtem, nem ment a tarolás. Olyannyira visszaestem, hogy legnagyobb riválisom átvette a vezetést, és szinte már reménytelen helyzetbe kerültem. Az utolsó hatvan gurításban megfordítottam az állást, pontosabban az utolsó nyolc dobásban dőlt el az elsőség. Saját magamnak okoztam ezt a sok izgalmat, már senki sem várta, hogy az élen végzek.

Volt már korábban is országos bajnok?

Egyéniben a diákoknál kétszer, 2006-ban és 2008-ban. A közbeeső évben klubtársammal, Katona Róberttel megnyertük a párost, s abban az évben második voltam egyéniben. Aztán évekig egy szinten ragadtam, egyéni bajnokságon nem tudtam kiugrani.

Tavalyi diadala legnagyobb tekés sikere?

Mondhatjuk. Egyelőre…

A falusi gyerek inkább focizni szokott. Varga Tibor miért tekézik?

Kiskorom óta a tekézők közé járok. Anyu, Varga Éva még ma is versenyez a női extraligás csapatban, régebben lánytestvérem, Éva is tekézett, csak apu nem. Én megszerettem ezt a sportágat, s ma is szeretem csinálni. Jelenleg azonban nem tarolhatok.

Néhány éve a pozsonyi Interben is döntögeti a bábukat, s tavalytól már át is igazolt a fővárosiakhoz. Nagyobb sikerekre vágyik?

A sárga-feketék már tizenöt éves koromban felkerestek. Klubunkban nem volt ificsapat, ezért ebben a korosztályban az Inter színeit képviseltem. Szombaton Nagymagyaron a felnőttcsapatban, vasárnap az ifiknél a pozsonyiakkal versenyeztem. Aztán mikor kiöregedtem az ifi korosztályból, megkérdezték, nem akarnák-e hozzájuk igazolni. Miért nem mentem volna az ország második legjobb csapatába? Sajnos, peches bajnoki évadom van. Amikor pályán voltam, ment a versenyzés, de közbeszólt a sok sérülés.

Májusban lesz a következő országos bajnokság. Címvédőként is nyerni akarna?

Meglátjuk, hogyan javul az állapotom. Lassan kezdek edzeni, s közben konzultálok az orvosokkal. Március végén talán már tarolhatok is. Remélem, addigra formába lendülök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?