Világbajnokot avat vasárnap a Forma–1

Az évad utolsó versenyén dől el minden, a meglepetéseket mindig okozó interlagosi aszfalton.

Csak egy lehet közülük világbajnokReuters-felvételVégéhez ér az idei botrányoktól hangos Forma–1-es szezon, de a jelenlegi csendes felszín alatt a feszültség szinte tapintható. Minden tekintet a három vb-címesélyesre és csapataikra szegeződik. Természetesen lehetetlen megjósolni a vasárnapi futam kimenetelét, egy azonban biztos, talán soha nem volt még akkora súlya a jó időmérőnek, mint most. Érvényes ez főleg Fernando Alonso számára, akinek autójában nem lesz új motor, míg legfőbb riválisa és csapattársa, Lewis Hamilton új erőforrással vág neki a hepehupás brazil pályának. Az ebből, a spanyol pilóta kárára fakadó 10–12 lóerős hátrány sokat jelenthet, hiszen a célegyenesre vezető nagyon gyors pályaszakasz egy emelkedőn fut felfelé, ahol szükség lesz a motor összes erejére.

Német lapértesülések szerint Flavio Briatorénak mégiscsak sikerült átcsábítania Alonsót a Renault-hoz, de ezt egyelőre nem erősítették meg az érintett felek. Mindenesetre sokat elmondhat az, hogy a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug is utalt már a jövőre: „Ha valaki abszolút nem tudja, vagy nem akarja az együttműködést, akkor az egyetlen út a szakítás marad” – mondta Haug a Stern magazinnak.

A jelenleg 100 ponttal a világbajnoki táblázat harmadik helyén álló és a címre legkevésbé esélyes Kimi Räikkönen azonban könnyen lehet nevető harmadik, hiszen Hamilton és Alonso torzsalkodása, valamint Felipe Massa támogatása is sokat hozhat a szezon végére magára találó finn konyhájára.

A Jégember mindenesetre bizakodik: „Ők az esélyesek, de nekik egymással is harcolniuk kell. Remélhetőleg ebből profitálni tudunk.”

Brazíliában azonban feltűnhet egy negyedik játékos is, az időjárás. Nem egyszer keverte már meg egy-egy futam kimenetelét a pályán átfolyó és a mélyebb részeken álló víz.

Szokatlanul sok a kérdőjel ilyen kevéssel a szezon vége előtt, de ennek köszönhetően szinte biztos, hogy érdemes lesz a vasárnap késő délutánt a képernyők előtt tölteni. Világbajnokot fog avatni a Forma–1.

PÁLYAJÁRÓ:

Pálya hossza: 4 309 méter

Körök száma: 71

Leggyorsabb kör: 1:11:473 (J. P. Montoya – McLaren-Mercedes/2004)

Tavalyi győztes: Felipe Massa (Ferrari)

TIZENKÉT ÚT A VILÁGBAJNOKI CĺM FELÉ

Lewis Hamilton (107 pont) lesz a világbajnok, ha…

nyer vagy másodikként ér célba

harmadik vagy negyedik, és Alonso nem nyer

ötödik, de Alonso nem nyerhet (mivel azonos lenne mindkét pilóta első–negyedik helyeinek száma, éppen az ötödik hely eredményezné a vb-címet)

hatodik vagy hetedik, míg Alonso legfeljebb harmadik, és Räikkönen nem nyer

nyolcadik, míg Alonso legfeljebb negyedik, és Räikkönen legfeljebb harmadi

nem szerez pontot, de Alonso legfeljebb ötödik, és Räikkönen legfeljebb harmadik.

Fernando Alonso (103 pont) lesz a világbajnok, ha…

nyer és Hamilton legfeljebb harmadik

második és Hamilton legfeljebb hatodi

harmadik és Hamilton legfeljebb nyolcadik, továbbá Räikkönen nem nye

negyedik, Hamilton nem szerez pontot, valamint Räikkönen nem első vagy második.

Kimi Räikkönen (100 pont) lesz a világbajnok, ha…

nyer és Hamilton legfeljebb hatodik, továbbá Alonso legfeljebb harmadik

második és Hamilton legfeljebb nyolcadik, valamint Alonso legfeljebb negyedik

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?