Világbajnok a magyar férfipárbajtőr-csapat

<p>Budapest. Aranyérmet nyert a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Szényi Péter összeállítású magyar párbajtőrcsapat a budapesti vívó-világbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyar válogatott a hiányos 64-es táblán a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, s az ausztrálokkal szembeni ráhangolódást követően a kazahokat is magabiztosan győzte le. A negyeddöntőben, a venezuelaiak elleni mérkőzésen már komolyan oda kellett figyelni, akárcsak az elődöntőben, ahonnan a lengyeleken keresztül vezetett az út a döntőbe. Az aranyérmet az ukránok taktikus, 42:38-as legyőzésével szerezték meg a magyarok.

Ez volt a hetedik magyar vb-arany a férfipárbajtőrözők csapatversenyében. Korábban 1959-ben, 1970-ben, 1971- ben, 1978-ban, 1998-ban és 2001-ben állhatott a dobogó tetejére a magyar együttes. Utóbbi kettőnek már tagja volt a 38 éves Imre Géza, aki a győzelemért a két előző alkalommal és most is sokat tett. „1991-ben, amikor a budapesti vb-n önkéntesként segédkeztem, reménykedtem abban, egyszer én is átélhetem, hogy hazai közönség előtt világbajnok lehetek. Akkor azért nem nagyon hittem, hogy ez sikerül – mondta Imre. – Tizenkét év elteltével lettem ismét világbajnok. Ennek a mostaninak az értékét növeli, hogy hazai közönség előtt jött össze.”

A Syma Csarnokban mintegy háromezren buzdították a magyar párbajtőrözőket, akik jó szereplésében nem véletlenül bízott a közvélemény: a jelenlegi csapat 2009 óta minden világversenyről éremmel tért haza, igaz, arany mostanáig nem volt közöttük.

„Világbajnokságokon eddig két ezüst és két bronzérmet szereztem, nagyon vágytam az aranyra. Nyugodt voltam, fájdalmat sem éreztem vívás közben, mert a profi orvosok rendbe hozták a lábamat – jelentette ki Boczkó Gábor, aki combizomszakadást szenvedett az elődöntőben, de így is parádésan vívott. – Sokan mondták: hős vagyok. Nem vagyok az. Ez nem Hollywood, ez egy világbajnokság, egy csapatnak a része vagyok. A csatából nem szabad elrohanni, fel kell vállalni, a feladatot akkor is meg kell oldani, ha éppen beszakad az izmom.” A 36 éves vívó arra is emlékeztetett, hogy az egyéni verseny után nagyon el volt keseredve, mert akkor nem jött össze az éremszerzés, de erőt adott neki Gyurta Dániel és a vízilabdacsapat világbajnoki sikere.

„Az volt a taktikánk, hogy szerezzünk vezetést, kíméljük a sérült Boczkót, hogy a végén ne neki kelljen mennie az eredmény után – összegzett Rédli az ukránok elleni finálét követően. – Két olyan rutinos versenyző mellett, mint Géza és Boczek, élvezet vívni. Lázba hozott a közönség. Végig a mi akaratunk érvényesült. Jó idényt zártam, remélem, a lendület kitart a riói olimpiáig. Motivált és szenvedélyes vagyok, Rióban egyéniben és csapatban is olimpiai bajnok akarok lenni.” (MTI, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?