Vettel az idei első duplázó

A német Sebastian Vettel (Ferrari) idei második győzel-mével zárult a Forma–1-es Bahreini Nagydíj.

A német Sebastian Vettel (Ferrari) idei második győzel-mével zárult a Forma–1-es Bahreini Nagydíj. A dobogó második fokára Lewis Hamil-ton (Mercedes) állhatott fel, a harmadik pozícióban Valtteri Bottas (Mercedes) zárt.

A sivatagi pályán visszaülhetett a Sauberbe Pascal Wehrlein, aki a téli szünetben szenvedett sérülést. A szabadedzések eredményei alapján ismét arra lehetett következtetni, hogy a Ferrari és a Mercedes fog harcolni az első rajtkockáért. Egy körön a Mercedes bizonyult jobbnak, de versenyszimulációban a Ferrari futott jobb köröket. Közel volt a két Red Bull is, de az időmérőn nem tudtak beleszólni az első rajthelyekért folyó harcba.

Az időmérőn némi meglepetésre Valtteri Bottas volt a leggyorsabb. A Mercedes finn pilótája élete első pole pozícióját szerezte meg. Mellőle csapattársa, a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton vághatott neki az 57 körös, éjszakába nyúló futamnak. A harmadik rajtkockából Sebastian Vettel indulhatott. Jól szerepelt a két Renault, mindkét autójukkal bejutottak a kvalifikáció harmadik szakaszába. Hülkenberg hetedik lett, Palmer pedig a tizedik helyre kvalifikálta magát.

Vettel már a rajtnál elment Hamilton mellett, akit még a jól rajtoló Verstappen is majdnem megelőzött. A Ferrari egy korai kerékcserével próbálta meglepni a Mercedest, amire csak a Red Bull válaszolt Verstappen révén. A holland azonban rögtön a bokszutcai látogatás után fékproblémái miatt ki is esett. A Mercedes kivárt a kerékcserével egészen addig, míg Sainz és az újonc Stroll ütközése miatt pályára küldték a biztonsági autót. (A Toro Rosso spanyolja baleset okozásáért a soron következő Orosz Nagydíjra háromhelyes rajtbüntetést kapott.)

A Mercedes egyszerre hívta ki két versenyzőjét, de Hamiltonnak várakoznia kellett, míg Bottas kerekeit lecserélték. A brit a bokszutca bejáratánál hibázott is, feltartotta a mögötte érkező Ricciardót, amiért a versenyfelügyelőség öt másodperces büntetést szabott ki rá. Vettelt most segítette a biztonsági autó, s az élre állt. Az újraindulás jobban sikerült Bottasnak, aki agresszíven támadta a Ferrari németjét, azonban a világbajnok visszaverte támadását. A második kiállásokat Bottas kezdte, lágy gumikat kapott. Hamilton a lágy keverékeken tovább maradt kint. Miután a brit világbajnok az utolsó bokszutcai látogatásánál szuperlágy gumikra váltott, a frissebb abroncsokon jóval gyorsabb volt, mint finn csapattársa. Bottas nem is hátráltatta őt, hanem egyszerűen elengedte. Hamilton Vettel nyomába eredt, ám az izgalmak elmaradtak. A Ferrari németje stabilan megőrizte előnyét, s elsőként látta meg a kockás zászlót.

Sebastian Vettel idei második sikerének örülhetett, Bahreinben harmadik alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Pályafutása során ez volt 44. futamgyőzelme. Győzelmének köszönhetően ellépett Hamilton mellől a világbajnoki pontversenyben. Vettel az időmérő után szomorú volt, de a futamot követően felhőtlen volt az öröme. A második helyezett Lewis Hamilton a második hellyel nagyon csalódott volt, hisz értékes pontokat vesztett. A harmadik Valtteri Bottas lett, akinek arcáról szintén leolvasható volt a csalódottság. A finn pilótának a hátsó gumik túlmelegedésével voltak problémái. Pontot szerzett még: Räikkönen, Ricciardo, Massa, Pérez, Grosjean, Hülkenberg és Ocon. Érdekesség, hogy Sergio Pérez sorozatban tizenharmadik versenyén végzett pontszerző helyen, és a Force India az idei mindhárom futamon pontot szerzett, amivel a konstruktőrök versenyében megelőzik a Williamst.

„Nagy nap volt a mai, a csapat remek munkát végzett, az autó nagyon gyors volt. Valtteri nem hibázott, ezért nem tudtam támadni. A korai kerékcserénk ezúttal bejött. Erről beszéltem szombaton, hogy a versenyen nagyon jól működhet az autó. A végén Lewis nagyon közelített, de nem aggódtam” – foglalta össze versenyét a győztes Vettel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?