Versenylázban a fogathajtók

fogat

Májusban elhatározták, hogy belevágnak, a szokottnál később, de június végén beindult versenysorozatuk, amelynek idén hat állomása van. Gasparovics László, a Lóbarátok Sportklubjának vezetője a dél-szlovákiai amatőr fogathajtók világába kalauzol.

Idén Felsőszeliben kezdtek. Mit hozott a nyitány?

Húsz fogat, többnyire magyarországi érkezett, és fölényük a végeredményben is megmutatkozott: mind az akadályhajtásban, mind a vadászhajtásban elvitték az első három helyet. Előbbiben Vitéz Dénes, utóbbiban Bodorkós Róbert lett első. Legjobbjaink csak a negyedik helyet csípték el: a felsőszeli Vankó Imre akadályhajtásban, a zsigárdi Balla Szilárd vadászhajtásban. Meglátszott, hogy a magyarországi hajtók már túl voltak négy-öt versenyen, mi akkor kezdtünk.

Mit tett a pandémia a dél-szlovákiai amatőr fogathajtással?

Sok kárt okozott. Kijárhattunk ugyan a határba, saját örömünkre hajthattunk, a versenyek azonban hiányoztak. Szinte mindegyikünk be van már oltva, így abban bízunk, hogy most már semmi nem akadályoz bennünket a folytatásban.

Lezajlik valamennyi versenyük?

Mindenképpen. Mi a természetben hajtunk, a szükséges engedélyt is kikértük, legrosszabb esetben nézők nélkül versenyzünk majd. Azokkal, akik szoktak hajtani, és persze számítunk a magyarországiakra is. 

Milyen utat lát a jövőbe?

Fogathajtásunkban örömmel fogadnánk a fiatalokat, kár, hogy akik voltak, már nem folytatják. Kicsit drága ez a szórakozás: lovak, szerszámok, fogatok... Bízunk benne, hogy ez jobban fog működni, és némi támogatással jövőre sikerül sorainkba fogadni két-három fiatal hajtót. Mert fölöttébb szükségünk van az utánpótlásra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?