VÉLEMÉNYEK

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nagyon elégedetten nyilatkozott a megnyitóról. – Fantasztikus volt. A színek, fények, érzelmek kavalkádjából egy csodálatos kép állt össze, amely az egész világ egységét szimbolizálta. Pontosan ilyennek képzeltem el a játékok nyitányát.
George W.

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nagyon elégedetten nyilatkozott a megnyitóról. – Fantasztikus volt. A színek, fények, érzelmek kavalkádjából egy csodálatos kép állt össze, amely az egész világ egységét szimbolizálta. Pontosan ilyennek képzeltem el a játékok nyitányát.

George W. Bush, az Egyesült Államok elnöke a megnyitó ünnepség után azt mondta: az olimpia rengeteget segít az amerikai embereknek, hogy túltegyék magukat a szeptember 11-i terrortámadáson. – Az elkövetkező több mint két hét sokat jelent az amerikai népnek. Itt a lehetőség, hogy megmutassuk az egész világnak: talpra álltunk, nem sikerült megtörni bennünket. A szervezők mindenre felkészültek, a sportolók és a nézők biztonságban vannak.

Scott Hamilton, az 1984-es játékok férfi műkorcsolya-versenyének győztese: – A láng meggyújtása az egyik legemlékezetesebb pillanat volt az életemben. Ha választhattam volna, én is az olimpiai bajnok jégkorong-válogatott játékosait kérem fel erre a megtisztelő feladatra.

Thomas Bach, a NOB alelnöke visszafogottabban bírálta az amerikai politikust. – Nem történt tragédia, csodálatos ünnepség volt. A jövőben azonban nem lenne szerencsés, ha eltérnénk a jól bevált gyakorlattól. Bush a NOB-tól nem kért engedélyt arra, hogy egy félmondattal kiegészítse az ilyenkor szokásos beszédet. A korábbi 18 téli olimpiát mindig ugyanazokkal a szavakkal nyitották meg.

Monique Garbrecht-Enfeldt, világbajnok német gyorskorcsolyázónő: – Sajnálom, hogy nem lehettem ott a helyszínen, de három órával a kezdés előtt kellett gyülekezni, aztán ugyanennyi ideig álltunk volna az ünnepségen, utána még két óra a visszautazás. A versenyek előtt ez túl fárasztó. A tévében az első perctől az utolsóig végig néztem a műsort, ami csodálatos volt.

Otto Schily, német belügyminiszter: – Csodálom a szurkolókat, akik a nagy hideg ellenére egyetlen percre sem hagyták el a helyüket. Megható, nagyon szép ünnepség volt.

Július Dubovský, a szlovák csapat vezetője: „Gyönyörű megnyitó volt, ezt az egész küldöttség nevében leszögezhetem. Nem kellett fagyoskodnunk, mint Lillehammerben. Ameddig sorra kerültünk, egy fűtött sportcsarnokban várakoztunk. Az egész műsor fantasztikusan meg volt szervezve.”

Gunda Niemann-Stirnemann, háromszoros olimpiai bajnok német gyorskorcsolyázónő: – Nagyon tetszett az ünnepség. Külön örültem annak, hogy sok bemutatóra a jégen került sor. A korábbi játékokon a jég kicsit háttérbe szorult a megnyitókon.

Dorothy Hamill, az 1976-os olimpia női műkorcsolya-versenyének amerikai győztese: – Csodálatos éjszaka volt. Aki a stadionban látta a megnyitót, soha nem fogja elfelejteni. (MTI/SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?