Vége a válságnak? Nyolc gólt lőtt idegenben a Barca

<p>Három ligavereség után a Barcelona idegenben tömte ki a La Corunát a spanyol ligában: 0-8. Suárez négyet lőtt, betalált Messi és Neymar is. Győzött az Atlético és a Real is.&nbsp;</p>

Hosszú hónapok óta először veszthette el első helyét a tabellán a Barca – ám úgy néz ki, kilábalt a válságból a bajnoki címvédő Barcelona. A katalánok szerda este La Corunába látogattak, és nem kegyelmeztek a masszív középcsapatnak.

A gólgyártást Suárez kezdte a 11. percben, a 24. percben már 0-2 volt. Az igazi koncert csak a szünet után kezdődött: a Barca 5-7 percenként lőtt egyet. A végeredmény: La Coruna–Barcelona 0-8.

Suárez mesternégyest jegyzett, egyszer-egyszer betalált Messi, Neymar, Rakitic és a védő Bartra is. A katalánok ezzel a 34. forduló után is vezetik a tabellát, négy kör maradt a végéig. 

Négy vereség 16 nap alatt

A Barcelona három héttel ezelőtt még 9 pontos előnnyel vezette a bajnokságot, ám április elején jókora gödörbe került. Először otthon kikapott legfőbb riválisától, a madridi Realtól (1-2), majd egygólos vereséget szenvedett Sa Sebastiánban, végül otthon kapott ki peches meccsen a Valenciától (1-2).

Közben pedig kiesett a BL negyeddöntőjében az Atlético Madriddal szemben (2-1 és 0-2). Áprilisban két és fél hét alatt gyakorlatilag annyiszor kapott ki a katalán csapat, mint az egész szezon során korábban: ám ez sokkal jobban fájt. Elvesztette előnyét a ligában és címvédőként kizuhant a BL-ből. 

Nyert az Atlético és a Real is

Közben az Atlético Madrid is megnyerte szerda esti találkozóját, így továbbra is ugyanannyi pontja van (79), mint a címvédőnek. A fővárosi csapat Bilbaóban meccselt és Fernando Torres találatával egygólos győzelmet aratott. 

Ugyancsak győzött a másik üldöző, a Real is. A madridiak otthon fektették két vállra a BL-indulást érő negyedik helyen álló Villarrealt. A 3-0-hoz ezúttal nem járult hozzá góllal Cristiano Ronaldo. A góllövőlistát továbbra is CR7 vezeti 31 találattal, ám Suárez szerdai mesternégyese után már 30 gólos. Messi 24 találattal a harmadik. 

A Barcelona sorsa továbbra is saját kezében van, ha megnyeri hátralevő négy mérkőzését, a többiek eredményeitől függetlenül bajnok lesz. A spanyol ligában ugyanis pontegyenlőség esetén az egymás elleni meccsek számítanak, ebben pedig a katalánok az eredményesebbek - az Atlétit oda-vissza 2-1-re verték és a Real elleni mérlegük is kedvezőbb (4-0 és 1-2). 

Az élmezőny: 
1. FC Barcelona 79 pont
2. Atlético Madrid 79
3. Real Madrid 78

4. Villarreal 60
5. Bilbao 54
6. Celta Vigo 54

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?