Vb-selejtezők: Olaszország kikapott Svédországban

<div>Az olasz labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Svédországban az oroszországi vb pótselejtezőjének első mérkőzésén.</div>

Az olaszok végig úgy játszottak, hogy számukra megfelel a döntetlen, szemernyit sem kockáztattak. Az igencsak paprikás hangulatú második félidőben ez megbosszulta magát, mert a skandináv együttes egy megpattanó lövéssel előnybe került. Innentől a négyszeres világbajnok olasz csapat is bátran támadott, közel is járt az egyenlítéshez, de Matteo Darmian a kapufát találta el. A Squadra Azzurra legutóbb 1958-ban hiányzott a vb-ről, míg a skandináv csapat 2006 után juthat ki ismét a tornára. A milánói visszavágót hétfőn rendezik. Svédország-Olaszország 1-0 (0-0)--------------------------------gólszerző: Johansson (61.) Csütörtökön játszották:Horvátország-Görögország 4-1 (3-1)----------------------------------gólszerzők: Modric (13., 11-esből), Kalinic (19.), Perisic (33.), Kramaric (49.), illetve Papasztatopulosz (30.) Észak-Írország - Svájc 0-1 (0-0)--------------------------------gólszerző: Rodriguez (58., 11-esből) Ma este:Dánia-Írország, Koppenhága 20.45 Gól nélküli interkontinentális selejtezők Az ausztrál labdarúgó-válogatott gól nélküli döntetlent ért el Honduras vendégeként a pótselejtező első felvonásán. Az ázsiai zónában ötödik ausztrálok sorozatban negyedik, míg a közép-amerikai régióban negyedik hondurasiak egymás után harmadik részvételükért küzdenek.    A visszavágót jövő hét szerdán rendezik Sydneyben.Peru szintén gól nélküli mérkőzést játszott Új-Zélanddal.    Interkontinentális vb-pótselejtezők, első mérkőzések:Honduras-Ausztrália 0-0-----------------------  Új-Zéland – Peru 0-0 Barátságos mérkőzések – Németország nem bírt Angliával Németország gól nélküli döntetlent játszott Angliával barátságos mérkőzésén Londonban. A világbajnoki címvédő németek végig mezőnyfölényben futballoztak, de gólveszélyt csak az első harminc percben jelentettek. Utána hiába birtokolták lényegesen többet a labdát a kapura semmilyen veszélyt nem jelentő angoloknál, nem sikerült gólt szerezniük a rendkívül kevés helyzetet hozó találkozón. Belgium hiába vezetett kétszer Mexikó ellen, a brüsszeli összecsapáson a vendégek mindkétszer egyenlítettek, majd a 60. percben a vezetést is átvették. Romelu Lukaku második találatával azonban sikerült egyenlíteniük az esélyesebb házigazdáknak is. A vendégeknél a második félidőben Hirving Lozano négy perc alatt duplázott. A francia válogatott az első, majd a második félidő közepén is gólt szerzett, így kétgólos győzelmet aratott otthon Wales ellen. Az Európa-bajnok portugálok a szintén vb-résztvevő Szaúd-Arábiát múlták felül 3-0-ra az aranylabdás Cristiano Ronaldo nélkül. Ukrajnában hiába vezetett Szlovákia Štetina góljával már a 10. percben, a hazaiak Jarmolenko és Konopľanka góljával fordítottak.      Eredmények:Portugália - Szaúd-Arábia 3-0 (1-0)Anglia-Németország 0-0Belgium-Mexikó 3-3 (1-1)Franciaország-Wales 2-0 (1-0)Ukrajna-Szlovákia 2-1 (1-1)Lengyelország-Uruguay 0-0Brazília-Japán 3-1 (3-0)Koreai Köztársaság-Kolumbia 2-1 (1-0)Szerbia-Kína 2-0 (1-0) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?