Vb-pótselejtezők: CR7–Ibra 4-2, kijutottak a franciák is

<p>Cristiano Ronaldo mesterhármasával győztek a portugálok Svédországban és kijutottak a vb-re. Jövő nyáron velük együtt ott lesznek a horvátok és a görögök is. A franciák 3-0-ra verték az ukránokat, így ők is ünnepelnek.</p>

Két meccsen négy gól: a fenomenális Cristiano Ronaldo eldöntötte a portugál–svéd párharcot. A luzitánok múlt pénteken otthon Ronaldo fejesével nyertek 1-0-ra, a kedd esti solnai visszavágón pedig 3-2-re. A hazaiak mindkét találatát a Paris SG gólzsákja, Zlatan Ibrahimovic szerezte. Ezzel a CR7–Ibra minipárharcot 4-2-re a Real Madrid szélsője nyerte. Pechjére ez a két eredmény már nem javíthatja esélyeit az Aranylabda-szavazáson, a voksokat ugyanis november 15-ig kellett leadni. 

A nap másik slágermeccse Párizsban zajlott. A franciák pénteken 2-0-ra kikaptak Kijevben, így a továbbjutáshoz lehetőleg kapott gól nélkül kellett lehozniuk a visszavágót és legalább kettőt kellett lőniük. A francia válogatott már az első félidőben ledolgozta hátrányát - igaz, a második találat lesből született (lásd a videón) -, a 77. percben pedig egy ukrán öngóllal összejött a harmadik, továbbjutást jelentő találat is. 


france vs Ukraine 2:0 Benzema by footballdaily2

A 2014-es brazíliai vb-re a horvátok is kijutottak, miután az izlandi 0-0 után odahaza 2-0-ra verték a szigetországi csapatot. A horvátok góljait a Bayern-sztár Mandzukic, valamint Srna szerezte. 

Kijutottak a görögök is. A hellének Bukarestben döntetleneztek (1-1), s 4-2-es összesítéssel léptek tovább. A románok a magyarokkal voltak egy vb-selejtezős csoportban, a görögök a szlovákokkal meccseltek a selejtezők folyamán. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?