VB-MOZAIK

VIERIÉ AZ 1900. GÓL
Christian Vieri a világbajnokságok történetének 1900. gólját szerezte a Koreai Köztársaság elleni, 2:1-es ázsiai győzelemmel végződött mér-kőzésen. A korábbi érdekesebb kerek találatok – 1.: Laurent (francia) 1930; 100.: Schiavio (olasz) 1934; 500.: Collins (skót) 1958; 1000.

VIERIÉ AZ 1900. GÓL

Christian Vieri a világbajnokságok történetének 1900. gólját szerezte a Koreai Köztársaság elleni, 2:1-es ázsiai győzelemmel végződött mér-kőzésen. A korábbi érdekesebb kerek találatok – 1.: Laurent (francia) 1930; 100.: Schiavio (olasz) 1934; 500.: Collins (skót) 1958; 1000.: Rensenbrink (holland) 1978; 1500.: Caniggia (argentin) 1994; 1600.: Issa (dél-afrikai, öngól) 1998; 1700.: Komljenovics (jugoszláv) 1998; 1800.: Beto (portugál) 2002; 1900.: Vieri (olasz) 2002.

INTERNETES ÁLOMCSAPAT

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség közzétette az internetes honlapján lebonyolított szavazás végeredményét minden idők legjobbjainak válogatottjáról. A Dream Team összeállítása: Lev Jasin–Roberto Carlos, Paolo Maldini, Franz Beckenbauer–Johan Cruyff, Michel Platini, Zinedine Zidane, Roberto Baggio–Romario, Diego Maradona, Pelé. A 31 országból leadott másfél millió szavazatból a legtöbbet Maradona kapta (111 035), őt követi Pelé (107 539) és Beckenbauer (81 442).

ÉGI AJÁNDÉK

A koreai válogatott negyeddöntőbe jutása miatt a valóságban is a felhők fölött járhat Guus Hiddink, az együttes holland szövetségi kapitánya: a Koreai Légitársaság (KAL) gépein ugyanis négy évig ingyen repülhet az első osztályon. A KAL vezetői kedden, az Olaszország felett aratott győzelem után határoztak a szakvezető megjutalmazásáról. A tréner az elkövetkező négy évben az általa választott útvonalakra bármikor megkapja a legkényelmesebb helyre szóló ingyenjegyet.

TRAPATTONI NEM MOND LE

A korai, nyolcaddöntős búcsú elle-nére nem kíván lemondani Giovanni Trapattoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. – Nemrég újabb két évvel hosszabbítottam meg a szerződésemet, tehát folytathatnám a munkát. Nem akarok távozni, de a döntés nem csak tőlem függ – mondta a világhírű szakvezető.

KÉSŐ BÁNAT CAMARA MIATT

A guineai szövetség vezetői már elátkozzák azt a napot, amikor úgy döntöttek, hogy lemondanak a vb-nyolcaddöntőben Szenegált továbbjuttató Henri Camaráról. – Felvetődött, hogy nálunk játszik majd, de akkoriban az illetékesek nem vették őt komolyan – magyarázta a GFF szóvivője. A 25 éves csatár az ország déli részén született, de a szomszédos Szenegál fővárosában, Dakarban nőtt fel. Nagybátyja 1997-ben azt javasolta a guineaiaknak, hogy válogassák be a fiatalembert. Az ötletet azonban elvetették. A Sedanban játszó Camara azóta már 40-szer szerepelt szenegáli színekben, s ő lőtte a svédek ellen a továbbjutást jelentő aranygólt. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?