VB-MOZAIK

BRAZĺLIA MÁR NEM FAVORIT
Lothar Matthäus szerint a brazilok már nem esélyesei a világbajnokságnak. A németek egykori klasszisa ezt azután jelentette ki, hogy a dél-amerikai együttes hétfőn nehezen győzte le a nyolcaddöntőben Belgiumot.

BRAZĺLIA MÁR NEM FAVORIT

Lothar Matthäus szerint a brazilok már nem esélyesei a világbajnokságnak. A németek egykori klasszisa ezt azután jelentette ki, hogy a dél-amerikai együttes hétfőn nehezen győzte le a nyolcaddöntőben Belgiumot. „Az angolok ellen még pályára lépnek, majd csomagolnak – mondta a 150-szeres válogatott vb-győztes. – Nagyképűen és arrogánsan futballoztak, s ha a játékvezető nem érvényteleníti Wilmots teljesen szabályos gólját, akkor a belgák jutnak tovább.

BUSH ÖRÜL, DE NEM ÉRTI

George W. Bush amerikai elnök saját bevallása szerint ugyan nem igazán érti a labdarúgás szabályait, de nagyon örül, hogy a válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a világbajnokságon. A Fehér Ház egyik szóvivője közölte: az Atlantában tartózkodó politikus nem látta a helyi idő szerint hajnali fél háromkor kezdődött Mexikó elleni találkozót, de még az összecsapás előtt felhívta a játékosokat.

HA LEGYŐZIK ANGLIÁT...

Roberto Carlos, a brazil labdarúgó-válogatott sztárja kijelentette, ha a negyeddöntőben legyőzik Angliát, övék lesz az aranyérem. „Náluk sokkal több klasszis játszik, mint a belgáknál, de igazából magam sem tudom, melyik a jobb csapat – mondta a Real Madrid 29 éves védője. – Ha pénteken nyerünk, akkor már senki sem állíthat meg minket, s megszerezzük Brazília 5. vb-címét.

A BĺRÓ ELISMERTE HIBÁJÁT

Marc Wilmots azt állítja, hogy beszélt Peter Prendergast bíróval, aki elismerte: hibázott, amikor nem adta meg a belga játékos gólját. A brazilok elleni nyolcaddöntő 36. percében a csapatkapitány fejese a hálóban kötött ki, de a jamaicai játékvezető lökés miatt a dél-amerikaiak javára ítélt szabadrúgást. „Prendergast azt mondta nekem a lefújás után, hogy tévedett. Mentségéül hozta fel, hogy gyorsan kellett állást foglalnia” – jelentette ki Wilmots.

CSILLAGÁSZATI JEGYÁRAK

A keddi, Olaszország elleni nyolcaddöntő előtt már csillagászati magasságokba emelkedtek a jegyárak a dél-koreai internetes feketekereskedelemben. Egy felmérés szerint legalább 700-an pályáztak naponta a tedzsoni stadion egyetlen helyére. A legelvakultabb rajongók akár 800 eurót is megadtak egy-egy becses belépőért.

A VATIKÁN IS FELFIGYELT

A szenegáli labdarúgó-válogatott teljesítményére Vatikánban is felfigyeltek. A negyeddöntős együttesben keresztények és muzulmánok egyaránt játszanak, így az országban két egyház hívei is imádkoznak a sikerekért. Ahogy Tony atya, a katolikusok szenegáli misszióvezetője a Szentszéknek írt levelében hangsúlyozta: a futballcsapatra többek között azért is büszke egész Afrika, mert mindenki elfogadja a másik vallási hovatartozását.

POTTER BECKHAM ELŐTT

Tokió. A Japánban tomboló Beckham-őrület már a könyvesboltokat is elérte: az angol labdarúgó-válogatott sztárjának önéletrajza az eladási lista második helyén áll. Az első kiadás két hónappal ezelőtt jelent meg, s azóta további öt sorozatot nyomtak belőle. A Manchester United középpályását csak egy másik mágus, Harry Potter előzi meg a bestsellerek rangsorában.

HÓDĺT A FUTBALLMELLTARTÓ

Japánban tovább fokozza a vb izgalmait a nemrég piacra dobott futballmelltartó. A fekete-fehér mintás alsónemű két, kapuba guruló labdát mintáz meg a férfi rajongók nagy örömére. A csábító ruhadarabból borsos ára (átszámítva 7000 korona) ellenére már több száz kelt el.

OWEN MÉG NEM EDZETT

Ágyékhúzódása miatt továbbra sem edzett Michael Owen, az angol válogatott sztárja. A Liverpool csatára a dánok elleni szombati nyolcaddöntőn sérült meg. A 22. percben még gólt szerzett a 3:0-ás győzelemmel zárult mérkőzésen, de a szünetben cserét kért. Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány nagyon bízik benne, hogy az aranylabdás játékos pályára léphet a brazilok elleni pénteki negyeddöntőben.

VINNÉK AGHAHOWÁT

Az Arsenal, a Juventus és az FC Barcelona is elvinné a Sahtyor Donyectől a világbajnokság egyik nagy felfedezettjét, a nigériai Julius Aghahowát. A 20 éves csatár akkor került a sztárcsapatok érdeklődési körébe, amikor a svédek elleni gólját követően hét(!) kézenátfordulást mutatott be. Az ukrán bajnokgárda elnöke, Renat Ahmetov még 15 millió dollárért sem szívesen válna meg a tehetségtől: „Minden pénzt megér. Szerintem feljebb is megy az ára.” A Donyeck 2000-ben 4 milliót fizetett érte a tunéziai Esperance-nak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?