Vb-2022 – Blatter garantálja a katari rendezést

Manila |

<p>Az utóbbi hetek eseményei ellenére Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke megerősítette, hogy a 2022-es világbajnokságot biztosan Katarban rendezik majd.</p>

 "2022 Kataré. Hölgyeim és uraim, higgyenek nekem! Sok mindent mondtak világszerte az elmúlt időszakban, de mégis kik? Nekik nincs ráhatásuk arra, mi történik a labdarúgásban" - mondta vasárnap a svájci sportvezető az ázsiai szövetség tagjai előtt Manilában, hozzátéve, hogy teljes a FIFA bizalma az arab világban, amit az is alátámaszt, hogy a 2016-os U17-es női vb-t Jordániában rendezik.     Az elnök az után nyilvánult meg ilyen határozottan, hogy a nemzetközi szövetség "össztűz alá" került, mert a 2018-as és 2022-es vb kapcsán felmerült, hogy FIFA-tagok szavazatait vásárolták meg, az ügyet feltárni igyekvő jelentésről azonban csak részleteket hozott nyilvánosságra az etikai bizottság elnöke, Joachim Eckert, hangsúlyozva, hogy nem találtak semmilyen megvesztegetésre utaló jelet, amely miatt a rendezésért folytatott pályázatot meg kellene ismételni. Ugyanakkor az anyagot elkészítő Michael Garcia, a FIFA etikai bizottsága vizsgálati részlegének amerikai vezetője szeretné, ha a teljes anyag napvilágot látna, mert úgy véli, hogy Eckert nem megalapozott következtetéseket vont le belőle.     Eckert és Garcia nyilvános vitáját a múlt héten egy megbeszélés zárta le, melyen alapvető fontosságúnak nevezték, hogy a FIFA végrehajtó bizottsága rendelkezzen a szükséges információkkal, s el tudja dönteni, milyen lépések szükségesek az etikai bizottság által elvégzett munka alapján. Ezért a FIFA auditáló bizottságának vezetőjének, Domenico Scalának átadták Gracia teljes jelentését, hogy ő döntse majd el, mennyi információt kell abból a végrehajtó bizottságnak eljuttatni.     Garcia nyomozati anyagára többen kíváncsiak. A Német Labdarúgó Liga elnöke, Reinhard Rauball például a botrány miatt lemondásra szólította fel Blattert, és azt javasolta az európai szövetségnek (UEFA), lépjen ki a FIFA-ból, amennyiben a jelentést nem hozzák nyilvánosságra teljes terjedelmében. Szintén az anyag közzétételét sürgette Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és sportügyekért felelős biztosa "a kételyek eloszlatása érdekében".      Joseph Blatter vasárnap a jelentés nyilvánosságra hozásával kapcsolatban csak annyit közölt, hogy a FIFA végrehajtó bizottsága december 19-én ülésezik, s akkor beszélnek az ügyről. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?