Vb-2022 – Argentína óriási meglepetésre kikapott Szaúd-Arábiától

Argentína Szaúd-Arábia

A végső győzelemre esélyesek között számon tartott argentin válogatott 2–1-re kikapott Szaúd-Arábia csapatától kedden a katari labdarúgó-világbajnokság a C csoportjának első mérkőzésén.

Az előző négy összecsapásukon nem nyertek a szaúdiak az argentinok ellen.

A Copa America-győztes dél-amerikaiak 1990-ben kezdték vereséggel a vb-t, azóta viszont – hat győzelemmel és egy döntetlennel – veretlenek voltak a nyitómeccseiken.

Az argentin válogatott 2019. július eleje óta 36 mérkőzést vívott meg veretlenül – 25 győzelemmel és 11 döntetlennel –, és egy mérkőzésre volt attól, hogy beállítsa az olaszok 37-es rekordját, melyet 2018 és 2021 között állítottak fel.

Lionel Messi a várakozásnak megfelelően csapatkapitányként ott volt az argentin együttesben, a hétszeres aranylabdás az ötödik világbajnokságán lépett pályára, ezzel beérte a csúcstartó négyest: a német Lothar Matthäust, az olasz Gianluigi Buffont, valamint a mexikói Antonio Carbajalt és Rafael Márquezt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?