Vb-2014 - Brazília lezárta a Valcke-ügyet, de még nem szent a béke

Rio de Janeiro |

<p>Lezártnak tekinti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel (FIFA) -Jérome Valcke főtitkár egyik nyilatkozata miatt - kialakult vitát Aldo Rebelo, a 2014-ben vb-házigazda Brazília sportminisztere.</p>

A francia sportdiplomata múlt pénteken úgy fogalmazott: az előkészületek lassúsága miatt a házigazdáknak szükségük lenne egy "farba rúgásra". Kijelentése nagy vihart kavart Brazíliában, a vb szervezői megtagadták a további együttműködést vele. A sportminiszter elfogadhatatlannak és sértőnek nevezte a főtitkár szavait, aki emiatt a hét elején elnézést kért.
"Az incidenst lezártuk. Valcke a FIFA tárgyalója Brazíliában, a nemzetközi szövetségnek kell határoznia arról, hogy kitart-e mellette" - nyilatkozott újságíróknak Aldo Rebelo.
Valcke - aki még az első felháborodásra reagálva megerősítette, hogy a tervezett menetrendet tartva március 12-én ismét Brazíliába látogat - a sportminiszter pénteki nyilatkozatát követően jelezte, elhalasztja soron következő útját. Joseph Blatter, a FIFA első számú vezetője pedig egyeztetést kezdeményezett Dilma Rousseff brazil köztársasági elnökkel a helyzet normalizására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?