Vb-2010 - Löw Ghánát dicséri és elégedett a játékosaival

Johannesburg |

<p>Szerda esti ellenfelét dicsérte Joachim Löw, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon szereplő német válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata Ghána legyőzésével bejutott a nyolcaddöntőbe.</p>

"Nagyon erős együttest alkotnak, technikásak, így rengeteg veszélyes helyzetet alakítottak ki a kapunk előtt - mondta Löw. - Sok fiatal játékosunk van, de szerencsére elviselték a nyomást, s döntő pillanatban sikerült gólt lőnünk."
Milovan Rajevac, a ghánaiak szerb szövetségi kapitánya azt szeretné, ha az afrikaiak a továbbiakban is támogatnák a gárdát, miután nagy valószínűséggel a kontinenst csak ők képviselik majd a legjobb 16 között.
"Remélem, hogy a dél-afrikaiak többsége a jövőben is szurkol majd nekünk - fogalmazott a szakvezető. - Szeretném, ha előnyt jelentene számunkra az itt tapasztalható drukkolás."
Radomir Antic, az ausztráloktól elszenvedett 2-1-es vereségükkel kiesett szerbeket irányító szakember elsősorban a játékvezetőt okolta.
"Egyszerűen nem volt sportszerű a bánásmód, sokkal többet érdemeltünk volna, ennek ellenére most haza kell mennünk - fakadt ki a kapitány. - A bírónak valószínűleg ez volt a legrosszabb napja, miután egy teljesen egyértelmű szabálytalanságot nem akart észrevenni. Emiatt nagyon dühösek vagyunk."
A szerdai győzelmük ellenére búcsúzott ausztrálok holland szövetségi kapitánya, Pim Verbeek elkeseredésének adott hangot, s leginkább az első csoportmérkőzésen, a németektől elszenvedett 4-0-s vereségben látta a kiesés okát.
"Csalódott vagyok, hogy nem mentünk tovább - fogalmazott Verbeek. - Négy pontot szereztünk, azt hittem ennyi elég lesz, de a végén a nemetektől korábban elszenvedett súlyos vereség miatt búcsúznunk kellett."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?