Vb-2010 - Hollandia történelmet írhat Európa számára

Fokváros |

<p>Uruguay 60, Hollandia pedig 32 év után juthat ismét fináléba labdarúgó-világbajnokságon, miután a két ország válogatottja egymással találkozik a dél-afrikai torna kedden 20:30 órakor kezdődő elődöntőjében.</p>

Az 1930-ban és 1950-ben győztes dél-amerikai gárda 1970 óta nem jutott a legjobb négy közé a vb-ken.
Hollandia 1974 és 1978 elbukott döntői után szeretne újabb kísérletet tenni a világ futballtrónjának elfoglalására. Az Oranje - amely 24 találkozó óta nem szenvedett vereséget - esetleges sikerével történelmet írhat Európa számára, ugyanis európai válogatott még sosem nyert vb-t más földrészen, márpedig Uruguay búcsújával kizárólag európai gárda maradna versenyben, mivel a másik elődöntőben Spanyolország találkozik Németországgal szerdán.
Az uruguayiaknál nem léphet pályára a csatár Luis Suarez, aki a Ghána elleni negyeddöntőben piros lapot kapott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?