Vb-2010 - győztesek és vesztesek csatája a H csoportban

Budapest |

<p>Az első forduló két győztese, Svájc és Chile, valamint két vesztese, Spanyolország és Honduras csap össze egymással hétfőn  a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának második körében.</p>

Svájc és Chile egyaránt 1-0-ra nyert a nyitófordulóban, s egy újabb siker akár a nyolcaddöntős folytatás lehetőségét is jelentheti a két csapat számára. Az Ottmar Hitzfeld irányította európai gárda talán az első kör legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy megverte az Eb-címvédő spanyolokat, de a német szakember úgy véli: a Chile elleni összecsapás sokkal keményebb feladat lesz.
"Higgadtan kell játszanunk és nem szabad lehetőségeket adnunk a riválisnak. Ha elvesztjük a fejünket, akkor nincs esélyünk" - fogalmazott a szakember.
A Honduras elleni meccsen 48 év után első vb-sikerét arató dél-amerikaiak szintén óvatosan készülnek a találkozóra.
"Nagyon kell figyelnünk, hiszen a spanyolok ellen alig volt a svájciaknál a labda, mégis ők nyertek. Sokat kell mozognunk, hogy feltörjük a védelmüket, amely nagyon zártnak tűnik" - mondta a védő Gary Medel.
Az előzetesen a vb egyik favoritjának kikiáltott, s vereségével sokaknak nagy csalódást okozott spanyol válogatott mindenképpen javítani akar Honduras ellen, a célja egyértelműen a három pont begyűjtése.
Ennek elérésében nagy segítséget jelenthet Fernando Torres, aki az első meccsen még csak csereként, most azonban várhatóan már kezdőként lép pályára. A Liverpool 26 éves támadója bízik abban, hogy a rossz kezdés után jó lesz a folytatás.
"Megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük, ez volt a vereség kulcsa. Reméljük, ez még egyszer nem történik meg, az már elég furcsa lenne. A legfontosabb, hogy türelemesek legyünk, és ne essünk pánikba, ha nem találunk be a kapuba" - mondta Torres.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?