Vb-2010 - dán győzelem, holland továbbjutás

Pretoria |

<p>A dán válogatott 2-1-re nyert szombaton Kamerun csapata ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában.</p>

Védelmi hibát követően Samuel Eto,o révén a kameruniak jutottak előnyhöz a 10. percben, a dánok pedig egy remek kontratámadás végén Nicklas Bendtner jóvoltából egyenlítettek a 33. percben, majd a 61. percben Dennis Rommedahl is betalált.
A dánok győzelmével a hatpontos hollandok - elsőként - ott vannak a nyolcaddöntőben, a kameruniak pedig biztosan nem kerülnek oda.
Az utolsó fordulót csütörtökön rendezik ebben a négyesben, a magyarok selejtezőcsoportjából vb-résztvevő dánok az ugyancsak három ponttal álló japánokkal mérkőznek a másik továbbjutó helyért, a kétszer vesztes kameruniak pedig a hollandokkal játszanak.

E csoport, 2. forduló:
Dánia-Kamerun 2-1 (1-1)
-------------------------
Pretoria, Loftus Versfeld Stadion, 33 ezer néző, v: Jorge Larrionda (uruguayi)
gólszerzők: Bendtner (33.), Rommedahl (61.) illetve Eto,o (10.)
sárga lap: Sörensen (86.), Kjaer (87.), illetve Bassong (49.), Mbia (75.)

Dánia:
-------
Sörensen - S. Poulsen, Agger, Kjaer, Jacobsen - Rommedahl, Ch.Poulsen, Jörgensen (Jensen, a szünetben), Grönkjaer (Kahlenberg, 67.) - Tomasson (J. Poulsen 86.), Bendtner

Kamerun:
---------
Souleymanou - Mbia, Bassong (Idrissou, 72.), Nkoulou, Assou-Ekotto - Geremi, Eyong (Makoun, a szünetben), Song, Emana - Webo (Aboubakar, 78.), Eto,o

I. félidő:
-----------
10. perc: C. Poulsen passzolt ellenfélhez a saját tizenhatosánál, Emana csapott le a labdára, balról középre adott, az üresen álló Eto,o pedig 12-13 méterről a kapuba lőtt (0-1).
33. perc: Kjaer tért ölelő, pontos indítása nyomán Rommedahl futott el a jobb szélen, a középen érkező Bendtner elé tálalt, a berobbanó csatár az ötösnél, estében nem hibázott (1-1).

II. félidő:
------------
61. perc: Rommedahl kapott jó indítást, becsapta a vele szemben álló Makount, és ballal a jobb alsó sarokba csavarta a labdát (2-1).

Nyílt támadójátékot hozott az első félidő nagy része. A kameruniak a vezető találatuk után is lendületesen, bátran futballoztak, de a dánok is szívósan küzdöttek, és támadásaik egyike góllá érett. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, különösen az utolsó percekben, amikor egymást érték a nagyobbnál nagyobb lehetőségek, melyekből akár több gól is születhetett volna.
Megmaradt a lendület a második játékrészre is, továbbra is mindkét csapat győzelemre tört. A fordítás után a kameruniak minden erejüket mozgósítva igyekeztek egyenlíteni, de a dánok eredményesen védekeztek, és időnként veszélyes ellentámadásokat vezettek, az eredmény viszont már nem változott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?