Vb-2010 - a németek ismét a fellegekben járnak

Berlin |

<p>A ghánaiak Ausztrália ellen nyújtott, nem éppen fényes teljesítménye után a német futballszurkolók ismét a fellegekben járnak.</p>

A két együttes szombaton 1-1-es döntetlent játszott egymással a dél-afrikai világbajnokság D csoportjában.

Egy vasárnapi felmérés szerint a Löw-legénység továbbjutását a megkérdezettek 90 százaléka biztosra veszi, szinte teljesen elfelejtve a Szerbia elleni kisiklást. A derűlátók mindenekelőtt azzal érveltek, hogy Ghána képtelen volt legyőzni a 10 emberrel játszó ausztrálokat, akiknek viszont a németek négyet is rúgtak.
A szakértők azonban már óvatosabbak, köztük az ország egyik legtekintélyesebb "futballtudorának" tartott Rainer Holzschuh, a kicker magazin kiadója is. Holzschuh egy vasárnapi interjúban arra figyelmeztetett, hogy Németországra szerdán rendkívül nehéz mérkőzés vár, és Ghána ellen le kell vonnia a Szerbia elleni vereségből származó tanulságokat. A szakértő mindenekelőtt a védelem megerősítését sürgette, utalva arra, hogy a szerbek ellen a hátsó alakzat különösen sebezhető volt. Megfigyelők ennek alapján szinte biztosra veszik, hogy a fiatal Holger Badstuber helyett a szövetségi kapitány valaki mással próbálkozik majd a védelemben.
A hírek szerint egyébként a német csapat háza táján immár nincs nyoma a pénteki vereség miatti elkeseredettségnek, és a válogatott a korábbi elszántsággal készül a mindent eldöntő szerdai találkozóra. Joachim Löw edző nem csinált titkot abból, hogy csakis a győzelem elfogadható, Ghána ellen mindenképpen három pontra van szükség. A tréner egyébként még nem döntötte el, hogy a piros lapja miatt eltiltott Miroslav Klose helyett a stuttgarti Cacau vagy a müncheni Gomez tölti majd be az előretolt csatár szerepét. Azt viszont már előre bejelentette, hogy ha a válogatott netán ismét büntetőhöz jut, a Szerbia ellen hibázó Lukas Podolski helyett a tizenegyest Bastian Schweinsteiger rúgja.
Mindent összevetve Németország bizakodóan tekint a szerdai találkozó elé, különösen annak fényében, hogy a korábbi világbajnokságokon még egyszer sem fordult elő, hogy a válogatott már a selejtezők során kiesett volna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?