Vb-2010 - 44 év után Portugália-Koreai NDK

Fokváros |

<p>A nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján harmadik Portugália a rangsorban 105. Koreai NDK csapatával találkozik hétfőn a dél-afrikai vb G csoportjának 2. fordulójában.</p>

A két gárda eddig egyszer találkozott egymással: 44 évvel ezelőtt, a vb-k történetének egyik legemlékezetesebb meccsén.

Az 1966-os angliai torna negyeddöntőjében az Eusebio vezette európai együttes nyert 5-3-ra úgy, hogy az ázsiai rivális a 23. percben már 3-0-ra vezetett. Az észak-koreaiak azóta egyetlen vb-n sem szerepeltek, s most Dél-Afrikában is visszatekintenek, a csapatbuszukon ugyanis a következő felirat olvasható: "Újra 1966! Győzzön a Koreai NDK!".
Az első körben a brazilokkal csapott össze Kim Jong Hun szövetségi kapitány együttese, s remekül védekezve csak egygólos vereséget szenvedett (2-1). A folytatásban legalább egy döntetlenre van szüksége a csapatnak, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit.
A portugálok az elefántcsontpartiak elleni gólnélküli mérkőzéssel kezdtek, s most mindenképpen győzni akarnak, az utolsó körben ugyanis a brazilokkal találkoznak.
"Fejlődőképesek vagyunk. Hétfőn más lesz a helyzet, mint volt az első meccsen. A nyitányon mindenki ideges egy kicsit, a következő fellépés alkalmával már nyugodtabbak leszünk" - mondta a portugálok csatára, Liedson.
Az észak-koreaiak elsősorban Cristiano Ronaldo semlegesítésére törekednek majd.
"Ronaldo jobb, mint Eusebio. Taktikailag és technikailag is" - fogalmazott a csapat elsőszámú gólvágója, Dzong Te Sze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?